Leopold König.

Leopold König. | foto: Instagram Leopolda Königa

König je konečně zdravý. Zvládl druhý etapový závod za sebou

  • 4
I 39. místo může být důvodem k radosti. Cyklista Leopold König sezonu plnou zdravotních problémů zakončil úspěšným absolvováním závodu Kolem Kuang-si v Číně. Pro českého jezdce to byl teprve druhý etapový podnik, který letos dokončil.

Při nedávném startu v závodu Kolem Turecka skončil devadesátý se ztrátou téměř 35 minut na vítěze, v Číně už zaostal za prvním Timem Wellensem jen o tři minuty.

„Poslední týdny jsem byl hodně obezřetný ohledně zpráv o svém zdravotním stavu. Bylo to jako na houpačce, ale myslím, že konečně můžu s pokorou říci, že jsem po nejtěžší zkoušce v mé kariéře zpět a motivován víc než kdy jindy. Chci dál posouvat své limity a znovu útočit na nejvyšší stupně nejtěžších závodů světa,“ uvedl König na sociálních sítích v průběhu čínského závodu.

Devětadvacetiletý König měl být lídrem týmu Bora-hansgrohe na Giru d’Italia i na Vueltě, ale kvůli vleklým potížím s pravým kolenem před závodem Kolem Turecka letos dokončil jen dvě etapy na červnovém Critériu du Dauphiné.

Wellens vyhrál v Číně po šesti etapách o šest sekund před Nizozemcem Baukem Mollemou a připsal si čtvrtý triumf v etapovém závodu v kariéře. Nejlepší spurtérskou formu měl Kolumbijec Fernando Gaviria, který si na závěr závodu připsal čtvrté etapové vítězství.

,