Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý při závodě štafet na mistrovství světa.

Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý při závodě štafet na mistrovství světa. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Kulhavý se Sauserem klesli v závodě bikerů po defektu na druhé místo

  • 0
Biker Jaroslav Kulhavý se Švýcarem Christophem Sauserem přišli v první etapě závodu Cape Epic v JAR o žluté dresy lídrů, které vybojovali v prologu. Po čtvrtém místě na trati dlouhé 96 kilometrů s převýšením 2 350 metrů jsou průběžně druzí.

Spolujezdec českého olympijského vítěze v prvním sjezdu zničil ráfek a dvojice nabrala pětiminutovou ztrátu. "Byla to smůla, tohle se v místním terénu může stát každému a téměř kdekoliv. Naštěstí se nám to asi po pěti minutách povedlo vyřešit a dostal nové kolo," uvedl Kulhavý na svém webu.

Do cíle dojeli nakonec se ztrátou 2:49 na vítěze Španěla Josého Hermidu a Nizozemce Rudiho van Houtse, kteří se dostali do čela. Česko-švýcarská dvojice za nimi zaostává o minutu a 42 sekund.

"Pořád máme do dalších dní dobrou pozici. Dnešek byl dost náročný. Bylo to skoro pořád v písku, jet v tom bylo hodně těžké a tolik jsem toho při závodě ještě nenachodil. Do toho to vedro," konstatoval. Závod se jede do neděle.

Závod dvojic na horských kolech Cape Epic v JAR

1. etapa: 1. Hermida, Van Houts (Šp./Niz.) 4:30:57, 2. Platt, Huber (Něm./Švýc.) -1:21, 3. Dietsch, Böhme (Fr./Něm.) -1:22, 4. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) -2:49.

Průběžné pořadí: 1. Hermida, Van Houts 5:27:14, 2. Kulhavý, Sauser -1:42, 3. Platt, Huber -2:23.