Momentka ze závodu Kola pro život v Ralsku.

Momentka ze závodu Kola pro život v Ralsku. | foto: kolopro.cz

Kolo pro život se rozloučilo se sezonou cyklofestivalem v Ralsku

  • 0
Přes 1500 cyklistů z celé republiky se zúčastnilo 2.a 3. října závěrečného závodu série Kolo pro život v Ralsku. Poprvé se tato akce konala jako dvoudenní festival plný závodů a doprovodného programu pro ostřílené bikery, nadšené amatéry i rodiny s dětmi. Zázemí bylo na prostorném Letišti Hradčany.

„Dokončili jsme další sezonu celého seriálu, na což jsme právem hrdí. Tradiční závěr sezony se uskutečnil v ojedinělém areálu v prostorách vojenského letiště, který všem účastníkům poskytuje dechberoucí zázemí, zajímavé tratě a stylovou rozlučku se sezonou. Vědomě jsme ročník uzavřeli dvoudenním cyklofestivalem, což je pro nás hudba budoucnosti,“ popsal Tomáš Pravenec, ředitel komunikace pořádající agentury Petr Čech Sport.

Ralsko MTB Tour ŠKODA AUTO, patnáctý díl nabité cyklistické sezony, nabídl účastníkům dva sobotní závodní okruhy – 54kilometrovou trasu B, kterou absolvovalo necelých 500 zájemců, a 34kilometrovou trasu C s 388 sportovci. 

Delší závod ovládli cyklisté z D2 Mont Merida Cycling Team, kteří se seřadili na prvních pěti příčkách, přičemž nejrychlejší čas předvedl Marek Bartůněk. Ženám kralovala Jana Pichlíková. Na kratším „céčku“ zvítězil Patrik Němec a Ines Horáková.

Neděle následně patřila rodinám s dětmi. Připravena byla Family jízda, která tentokrát nabídla nenáročný profil na 22kilometrové trase a projížďku nedotčenou přírodou, v rámci které nechyběla ani Lesní občerstvovačka. A součástí sportovního programu byly také dětské závody. 

Doprovodné aktivity na cyklofestivalu v Ralsku.

Doprovodný program se skládal z malování na obličej, fotokoutku, dopravního hřiště, skákacího hradu nebo dětské i dospělé tomboly. Vítěz hlavní ceny získal zapůjčení vozu značky Škoda na víkend.

V posledním víkendovém klání se rozhodlo také o celkovém pořadí závodníků všech kategorií. Slavnostní finálový večer s vyhlášením nejlepších cyklistů letošní sezony se uskuteční 15. října.