Momentka ze závodu cyklistické série Kolo pro život v Plzni.

Momentka ze závodu cyklistické série Kolo pro život v Plzni. | foto: kolopro.cz

Kolo pro život finišuje. V Plzni přivítali téměř tisícovku cyklistů

  • 0
Již jen posledních pár závodů sezony má před sebou cyklistický seriál Kolo pro život. Plzeňská dMTB 50 Kooperativy, která se konala v sobotu 11. září, přilákala přes 900 účastníků. Zázemí akce bylo opět na prostorné louce u sv. Jiří v Doubravce.

„Loňská premiéra v podobě nového zázemí a nových tras se osvědčila,“ vysvětlil Tomáš Pravenec, ředitel komunikace pořádající agentury Petr Čech Sport, proč zvolili stejné místo jako loni. 

„Jsme rádi, že jsme i tentokrát mohli účastníkům dopřát perfektně připravené závody. Plzeň je městem sportu a tento ročník nám ukázal, že zde má cyklistika mnoho příznivců,“ doplnil Pravenec.

Závodníci měli na výběr dvě technické trasy -  delší 55kilometrový okruh B s převýšením okolo 1000 metrů a kratší 38kilometrový okruh C. Pro rodiny s dětmi byl připraven program pro nejmenší i  Family jízda.

Jde o klidnou projížďku po trase 18 kilometrů,  jen mírně kopcovitou s výhledy na Plzeň a Lesními občerstvovačkami. Pro děti byly připravené i tradiční závody všech kategorií NOVA Junior Trophy.

Momentka ze závodu cyklistické série Kolo pro život v Plzni.

Součástí sobotní akce byl i doprovodný program pro rodiny s dětmi, v areálu nechyběl dětský klub pro nejmenší účastníky, pumptrack, dětské i dospělé kolo štěstí nebo malování na obličej a fotokoutek. Kooperativa nabídla všem zájemcům úschovnu kol, sprchy, převlékárnu, mytí kol i technický servis.

Další díl série Kolo pro život pokračuje závodem 18. září v Mladé Boleslavi, následuje 25. září Oderská Mlýnice Lesy ČR a letošní sezonu ukončí 2. a 3. října Ralsko MTB Tour Škoda Auto.