Diskuze

Černý dojel druhý v prologu cyklistického závodu Kolem Slovenska

Trojnásobný český šampion v časovce Josef Černý obsadil druhé místo v prologu cyklistického závodu Kolem Slovenska. Jezdec týmu Quick-Step-Alpha Vinyl se probojoval na stupně vítězů podruhé v sezoně. Úvod závodu první kategorie UCI zcela ovládli členové belgické stáje. Na sedmikilometrové trati v Bratislavě zvítězil Brit Ethan Vernon o sedm sekund před Černým, třetí skončil jejich kolega Dán Michael Mörköv.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J20a20k91u48b 89Š59o14l33c

15. 9. 2022 8:35

Za mého mládí byl závod Kolem Slovenska těžký etapový závod v kopcovitém terénu. Dnes je to závod pro sprintery. Je jiná trasa nebo jsou slovenské kopce pro dnešní jezdce málo eliminační?

0 0
možnosti
FO

Závod musí být takový, aby tam dostali co nejlepší stáje. Když je tam nedostanou, nemůžou čekat, že se závod časem dostane výš.

Když postaví těžké etapy, lepší stáje tam stejně při nejlepším pošlou svůj druhý sled. Přitom budou mít slušnou šanci, že nějaký poloprofesionální komár je v nějakém kopci udolá. Ve výsledku to pro ně nebude zajímavé a příště nepřijedou vůbec. Když ale postaví etapy, jaké si tyhle stáje přejí, mají šanci, že příště přijedou zas a třeba jich bude ještě víc, případě se tam přijedou rozjet nějaké jejich hvězdy.

Profi cyklistika je kšeft. Postavit vražednou trať umí každý. Přilákat na ně dobré závodníky už ale tak snadné není.

0 0
možnosti
FO

Pro laiky: Je to závod kategorie 2.1. Ta dvojka znamená, že je to etapák. A ta jednička, že je to závod třetí nejvyšší kategorie. Výš jsou ještě kategorie Pro (tam patří třeba Deutschland Tour nebo Arctic Race) a ta nejvyšší UWT (tam patří třeba Tour de Pologne).

0 0
možnosti