Hradec dotvořil cyklistický tým, chce být silnější

  • 2
Hradec Králové - Odchod úspěšného borce do jedné z nejlepších světových stájí? "Nebudeme slabší," tvrdí ředitel hradeckého týmu PSK Whirlpool Vladimír Vávra poté, co má k dispozici kádr pro letošní sezonu. V něm pochopitelně nefiguruje František Raboň, který přestoupil do německé stáje T-Mobile, jež se úspěšně pohybuje v nejvyšší kategorii Pro-Tour.

"Dělali jsme všechno, abychom Raboňův odchod nepocítili a naopak abychom byli silnější," vysvětluje Vávra.

Jen letmý pohled na soupisku PSK Whirlpool potvrzuje, že se to může podařit. Do hradecké stáje se po letech vrací René Andrle, vybavený několikaletými zkušenostmi v týmech nejvyšší divize.

"Jde o zkušeného borce, který by měl z pozice závodníka tým řídit," předpokládá Vávra. Spolu s Andrlem se vrací také Petr Benčík, další zkušený borec, jenž atmosféru v hradeckém týmu dobře zná.

"Je to všestranný závodník, umí dobře v kopcích," charakterizuje ho Vávra. Také výčet dalších posil dává vedení PSK Whirlpool důvod k optimismu.

"Třeba Kozubek patřil loni u nás k absolutní špičce," přidává ředitel stáje.

Ten do Hradce přivedl sedm nových borců, obměnila se tak více než polovina kádru. "Není to nic mimořádného. Sestava se částečně mění každý rok amy jsme letos využili také situace na českém cyklistickém trhu," poznamenal Vávra.

Domácí cyklistickou scénu mimo jiné poznamenal konec stáje eD´systémZVVZ, loni jediného českého druhodivizního týmu, sehnat angažmá pro české borce tak bylo mnohem obtížnější.

Hradecký tým má za sebou úvodní soustředění v Krkonoších. Téměř celý únor stráví na tréninkovém pobytu v Řecku a závodit začne v březnu. První závody absolvuje v Itálii a v Chorvatsku.

Cyklistický tým PSK Whirlpool v roce 2006
Noví jezdci:
René Andrle (přišel z Liberty Seguros), Petr Benčík (eD´systém -ZVVZ), Radek Bečka (Sparta Praha), Stanislav Kozubek, Vojtěch Dlouhý (oba Dukla Praha), Leopold König (Lanškroun), Jorgos Tentsos (Řecko).
Borci, kteří v týmu působili i v minulé sezoně: Radek Blahut, Martin Riška, Tomáš Bucháček, Pavel Zitta, Jan Faltýnek.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa