Fabio Jakobsen slaví triumf ve čtvrté etapě Vuelty.

Fabio Jakobsen slaví triumf ve čtvrté etapě Vuelty. | foto: Tim De Waele/ Getty Images

Jakobsen získal rok po těžkém pádu novou smlouvu v Deceuninck-Quick Step

  • 1
Nizozemský cyklista Fabio Jakobsen podepsal necelý rok po vážné nehodě při závodu Kolem Polska novou smlouvu s týmem Deceuninck-Quick Step. Čtyřiadvacetiletý jezdec, jenž byl po karambolu v ohrožení života, bude v belgické stáji působit až do konce roku 2023.

„Jsem vděčný za to, kde teď jsem a že mám kolem sebe tak skvělou partu,“ uvedl Jakobsen v oficiálním prohlášení stáje, do níž přišel v roce 2018.

„Těším se na příští dva roky a doufám, že zase budu se svými kolegy vyhrávat závody, beru to krok po kroku,“ dodal cyklista, jenž se momentálně připravuje v Livignu na další část sezony.

Jakobsena natlačil vloni v srpnu v závěrečném sprintu úvodní etapy v Katovicích krajan Dylan Groenewegen do bariéry. Cyklista při hrozivém pádu utrpěl mnohočetná zranění hlavy a byl v ohrožení života. V nemocnici podstoupil pětihodinovou operaci mozku, následně musel absolvovat i sérii rekonstrukčních zákroků obličeje.

K závodění se Jakobsen vrátil po dlouhé rehabilitaci letos v dubnu v Turecku. Poté startoval i v závodě Kolem Algarve, v Critériu du Dauphiné a na národním šampionátu. 

,