Tereza Diepoldová a Jiří Ježek ovládli celkové hodnocení Světového poháru

Tereza Diepoldová a Jiří Ježek ovládli celkové hodnocení Světového poháru handicapovaných cyklistů. | foto: ČATHS

Diepoldová a Ježek jsou celkovými vítězi SP handicapovaných cyklistů

  • 0
Jiří Ježek a Tereza Diepoldová se stali celkovými vítězi Světového poháru handicapovaných cyklistů pro rok 2012. Rozhodl o tom závěrečný závod v kanadském Baie Comeau.

Šest závodů měl letošní podnik Světového poháru handicapovaných cyklistů a v pěti případech zaznamenal stejného vítěze – Jiřího Ježka. Nejúspěšnější český handicapovaný sportovec tak dokázal vybojovat prestižní ocenění podruhé za sebou.

Svůj triumf stvrdil nejlepším časem v závěrečné časovce seriálu v Kanadě a zopakoval tak na své oblíbené trati rok starý triumf.

"Celkové vítězství ve Světovém poháru bylo jedním ze dvou velkých cílů pro letošní rok," říkal závodník s podkolenní amputací. "Podařilo se mi obhájit loňský úspěch a to mě samozřejmě těší. Ať se v září na paralympijských hrách Londýně stane cokoli, mám už teď na svém kontě výsledek, kterého si můžu vážit."

Teď má Ježek po první polovině sezony v plánu odpočinout si. "A pak už se budu soustředit jen a jen na Londýn," ujistil.

Pro Terezu Diepoldovou je zisk křišťálového poháru zatím největším úspěchem v kariéře. "A mám z něho opravdu upřímnou radost," přiznala. "Vítězství ve Světovém poháru je pro mě velikou motivací k tréninku před blížícími se paralympijskými hrami v Londýně."


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa