Cyklokrosařům startuje Světový pohár

Praha - Šest českých cyklokrosařů se představí v nedělním úvodním závodě Světového poháru v Miláně. Reprezentační kouč Petr Klouček nominoval první tři jezdce průběžného pořadí domácího poháru Kamila Ausbuhera, Martina Zlámalíka a Radomíra Šimůnka, dále dva nejlepší české závodníky SP v uplynulé sezoně Petra Dlaska a Václava Ježka, a také Martina Bínu.

Pět závodů Světového poháru se jede před mistrovstvím světa, závěrečný jako finále až po světovém šampionátu, který se uskuteční na přelomu ledna a února ve francouzském Pontchateau.

Šimůnek se v domácím poháru dělí o třetí místo s Alešem Mudrochem. "Ve prospěch Šimůnka rozhodlo to, že v jednom závodě skončil třetí, zatímco nejlepší umístění Mudrocha byl šestá příčka," vysvětlil Klouček.

Po dlouhé době chybí v českém družstvu Jiří Pospíšil. "Nominační kritéria byla jasně dána předem a podle nich se do sestavy nevešel, ale šanci určitě dostane v dalších závodech," řekl Klouček, který poukázal i na to, že před rokem Dlask také
nejel první závod SP a nakonec skončil v elitní desítce konečného pořadí.

Startovat bude naopak trojice cyklistů kategorie do 23 Zlámalík, Bína, Šimůnek, což je slibným znamením pro evropský šampionát, který se uskuteční již 8. listopadu v Táboře. "Všichni tři jezdí v domácím poháru velmi dobře a konfrontace se světovou
špičkou jim před prvním vrcholem sezony může jen prospět," uvedl Klouček.

Program Světového poháru 2003-2004
26. října: Turín (It.)
16. listopadu: St. Wendel (Něm.)
 7. prosince: Wetzikon (Švýc.)
28. prosince: Koksijde (Bel.)
18. ledna: Nommay (Fr.)
15. února: Pijnacker (Niz.)

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa