Tereza Huříková (vlevo) musí start na MS kvůli viróze oželet. Česko tak na šampionátu bude v ženské části reprezentovat jen Martina Růžičková (uprostřed)

Tereza Huříková (vlevo) musí start na MS kvůli viróze oželet. Česko tak na šampionátu bude v ženské části reprezentovat jen Martina Růžičková (uprostřed) | foto: Josef Vaishar, RoadCycling.cz

Cyklistku Huříkovou trápí viróza, na mistrovství světa nejede

  • 8
Bez Terezy Huříkové se uskuteční silniční mistrovství světa cyklistů. Českou reprezentantku trápí viróza, kvůli níž nemůže už pět dnů trénovat. Šampionát se pojede od středy do neděle ve švýcarském městě Mendrisio.

Někdejší juniorská mistryně světa chtěla na šampionátu absolvovat alespoň časovku.
"Ale špatně se mi dýchá, a proto nemá vůbec cenu na mistrovství jet. Dost mě to mrzí, ale nedá se nic dělat," uvedla Huříková, která si start na mistrovství světa zajistila ziskem titulu v časovce na červnovém národním šampionátu.

"Přivezla si nějakou infekci ze světového šampionátu (horských kol) z Austrálie a od té doby není stále v pořádku," řekl ČTK k neúčasti své svěřenkyně kouč Jiří Lutovský.
Huříková již nestartovala na dvou závěrečných závodech Světového poháru bikerek ve švýcarském Champéry a o uplynulém víkendu ve Schladmingu v Rakousku.

Českou ženskou cyklistiku tak bude na mistrovství světa zastupovat pouze Martina Růžičková, která se postaví na start časovky i závodu s hromadným startem.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa