Diskuze

Už nejsou 40. léta. Budou mít cyklisté pravidlo pro extrémní počasí?

V Ománu jeli v ­plus 49 stupních a málem závodili i v písečné bouři. O tři týdny později šlapali v Itálii v minus dvou stupních a sněhové vánici. Tohle už je příliš, volají profesionální cyklisté. A požadují změny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jinak to, že se na poslední kopec jede po troše sněhu, je zcela ok. Je to poměrně běžné. Chápu, že se to spoustě lidí nemusí líbit, ale proti zimě se dá obléknout a nebezpečné to není. Sjezd by byl horší.

Mimochodem loni na Giru to byl taky Quintana, který závodil, i když mnozí ostatní držkovali.

1 0
možnosti

ostatni nedrskovali, ze by nechteli zavodit pri sjezdu ze Stelvia.

Oni chteli, ale tymy dostaly pobliz vrcholu Stelvia pres tymova radia pokyn od rozhodcich, ze sjezd bude kvuli nebezpecnym podminkam "neutralizovan" a jezdci nemaji behem nej utocit a predjizdet. Pojede se "pod cervenym praporkem". Jezdci v pelotonu poslechli, krome vedouci skupiny obsahujici Quintanu a dalsich 5 jezdcu, kteri klidne predjeli motorkare mavajiciho cervenym praporkem a jeste na nej Quintana maval, at je nezdrzuje a jede rychleji.

Rozhodci pozdeji obratili, tvrdili, ze neutraliazaci zrusili, puvodni pokyn dokonce vymazali ze zaznamu a prohlasili, ze cerveny praporek byl jen na znameni "pozor, nebezpeci".

V pelotonu pochopitelne nastal diky odporujicim si instrukcim chaos, Quintana diky tomu ziskal dostatecny naskok, ktery mu umoznil se na konci etapy obleci do ruzoveho trikotu.

3 0
možnosti

Ono by stačilo, kdyby řediteli závodů nebyli magoři jako Merckx (což byl případ právě Ománu).

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

J24a11n 83K67a17č22e75r

19. 3. 2015 12:11

Možná by stačilo, kdyby si koupili auto.:-P

0 6
možnosti

Já za sebe bych pouze zavedl pravidlo, že při teplotách nad +40 a pod -5 jezdí pouze zastánci hnutí auto*mat, ale ti jezdí povinně, aby si to hezky užili když razí heslo že velocipéd je použitelný celoročně ;-DR^

1 3
možnosti

No však, kde je problém? Na kole se samožejmě v pohodě jezdí třeba při -12. Podobné klima i "boj s počasím" jako když jedete na běžkách.

2 0
možnosti

Možná by stačilo, kdyby nejezdili v zemích, které se na to klimaticky očividně nehodí.

2 2
možnosti

P49a34v58e86l 33F51a27r69a

19. 3. 2015 12:02

Pamatuju si staré články, kde psali o prof. cyklistech, jací jsou to profíci, že jim nevadí počasí, extrémní vedro zima atd.  Dnešní primadony, násobně placené od svých předchůdců jsou ovšem na tom asi jinak. ;-) 

Beru třeba to extrémní vedro, ovšem plakat nad deštěm, či sněhem v alpách?

4 7
možnosti

Opatrně o těch primadonách. Můžete si to mimochodem zkusit taky. Spíše mě zaráží, že na jedné straně špičkoví cyklisté jsou pro peníze ochotni dopovat, nakonec nastoupit do takových extrémních etap a na druhé straně u organizátorů zase není minimální špetka soudnosti a ohledů a myslí si, že za peníze mohou požadovat klidně i lidské oběti....

5 0
možnosti
Foto

A to v to nepracují ...

0 0
možnosti

Tak ať jezděj na velodromu. Ovšem jen klimatizovaným.

4 0
možnosti

P93a42v62e51l 67V19r98b83a

19. 3. 2015 11:12

tak se to Tour de France v Kataru pojede v zimě, noo :-)

2 0
možnosti