Cyklisté týmu Whirlpool Author

Cyklisté týmu Whirlpool Author - ŠAMPIONI. Noví mistři republiky v časovce družstev René Andrle (vlevo) a Tomáš Bucháček (vpravo vzadu) trénují společně s Ondřejem Sosenkou. | foto: PSK WHIRLPOOL - AUTHOR

Cíl splněn, cyklisté hradeckého Whirlpoolu mají titul

S udivující lehkostí splnili cyklisté hradecké stáje PSK Whirlpool -Author svůj cíl, se kterým šli do včerejšího úvodního závodu letošního mistrovství republiky na silnici. Čtveřice Andrle, Bucháček, Kozubek a Klouček s přehledem vyhrála časovku družstev.

A aby nebylo úspěchů hradeckého týmu málo, pro bronz si dojelo jeho druhé družstvo ve složení Danačík, König, Mareš a Kaltofen.

"Kdybychom titul nezískali, asi bychom byli zklamaní. Ale nečekali jsme, že to budeme mít tak jednoduché," pronesl ředitel hradecké stáje Vladimír Vávra.

První tým Whirlpoolu totiž na náročném kopcovitém okruhu, který cyklisté absolvovali třikrát a najeli tak přes 75 kilometrů, hned od začátku jasně vedl.

Už po patnácti kilometrech měl před největšími soupeři z Dukly Praha více než půlminutový náskok a pak jej neustále zvyšoval. Svoji převahu první hradecké družstvo korunovalo v posledním kole, ve kterém Duklu, jež startovala o dvě minuty dříve, dojela.

"Pak už jsme nejeli naplno, bylo rozhodnuto," poznamenal Vávra.

Oba největší favorité závodu do cíle dorazili těsně za sebou, pro hradecký tým to znamenalo dvouminutový náskok. "Dukla to měla těžší v tom, že už v prvním kole jeden z jejich jezdců odpadl a jeli ve třech," přiznal ředitel.

Ve třech do cíle dorazilo také druhé družstvo PSK Whirlpool, po prvním kole skončil Danačík. Přesto si zbývající tři cyklisté dojeli pro bronz. "Všechny je třeba pochválit," pronesl Vávra.

Domácí šampionát silničářů pokračuje zítra, v Třeboni se jede časovka jednotlivců.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa