Gabriela Soukalová

Gabriela Soukalová | foto: AP

Štafety v Anterselvě: Soukalová na finiš, k stabilnímu triu Krupčík

  • 18
Test štafetové souhry přichází. Coby poslední závod před začátkem olympijských her v Soči jsou v rámci Světového poháru v Anterselvě naplánovány souboje štafet. Čeští trenéři do něj vyšlou kvarteta Vítková, Landová, Puskarčíková, Soukalová resp. Šlesingr, Krupčík, Soukup, Moravec.

Jindřich Šikola po letitém schématu Vítková - Soukalová na prvních dvou úsecích pořadí závodnic mění. Udělal tak už v Ruhpoldingu, sestava bez Vítkové skončila před týdnem v Německu sedmá. 

V Anterselvě jsou Češky v téměř kompletním olympijském složení (chybí jen Lea Johanidesová) a Šikola poskládal čtveřici následovně: Vítková, Landová, Puskarčíková, Soukalová.

Čtyřiadvacetiletá biatlonistka, která při absenci ve stíhacím závodě klesla v celkovém hodnocení Světového poháru na čtvrtou pozici, nastoupí na tratě po dvoudenní pauze a s nově upravenou zbraní.  "Je to docela fajn, přirozenější než to co jsem měla předtím," řekla k ní.

Na štafetový souboj se těší. "Jen doufám, že to holkám nezkazím, všechno na flintě bude držet a nebudu zmatkovat," žertovala.

Puskarčíková v sobotní stíhačce nenastoupila. "Prý ji začalo lehce bolet v krku," vysvětlil reprezentační trenér Ondřej Rybář. Biatlonistka dostala kalciovku a po dnu volna by měla být připravena.

Absence Jaroslava Soukupa v sobotním klání měla taktéž spíš charakter prevence. "Kdyby to byl normální svěťák a nebyla před tím olympiáda, tak by Jarda normálně startoval," vysvětlil Rybář. Vzhledem k podmínkám Soukupa raději šetřil. 

Ke stabilnímu triu Šlesingr, Soukup, Moravec přidal Tomáše Krupčíka. "Jeví se mi tady lépe než Michal Krčmář, nejen běžecky ale i střelecky.," vysvětlil kouč českého týmu.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)