Reportáž skončila 23. 1. 2021 16:33

Štafeta mužů na 4x7,5 kilometru - SP v biatlonu v Anterselvě

Závod komentuje Tomáš Kazda.

Český biatlonista

Milan Žemlička se na prvním mezičase drží přibližně uprostřed balíku.Vede Nor Lägreid.

Štafetový závod mužů právě začal!

Viditelnost na střelnici bude závodníkům komplikovat mlha.

Závod odstartuje za deset minut.

V Anterselvě je zataženo a sněží. Vítr by minimálně na začátku závodu neměl hrát přílišnou roli.

Český biatlonista

Češi se musí i dnes obejít bez svého obvyklého finišmana Michala Krčmáře, o poslední úsek se tak postará Jakub Štvrtecký. Štafetu rozjede Milan Žemlička, který předá Ondřeji Moravcovi, v třetím úseku bude český biatlon reprezentovat Tomáš Krupčík.

Český biatlonista

Češi se v Oberhofu představili v na poslední chvíli polepené sestavě. Do závodu nastoupili jen díky tomu, že večer před závodem přicestoval teenager Jonáš Mareček. Šanci na lepší umístění než na konečnou osmnáctou pozici českým biatlonistům odstřelil na druhém úseku Jakub Štvtecký, který musel na tři trestná kola. Průběh štafety v Oberhofu si můžete připomenout zde:

Štafetu v Oberhofu ovládli Francouzi, oslabení Češi dojeli osmnáctí

přečíst článek

Největší favorité jsou jednoznačně Norové. První čtyři borci hodnocení Světového poháru a všichni v jednom týmu? Chtělo by se říct, že pro kvarteto Sturla Holm Lägreid, Johannes Dale, Tarjei Bö a Johannes Thingnes Bö by všechno kromě vítězství byl neúspěch. Ale biatlon je nevyzpytatelný.

Vítězové poslední štafety z Oberhofu Francouzi nastoupí v pozměněné sestavě. Místo Fabiena Claudea, kterému se příliš nevyvedl vytvrvalostní závod, francouzskou štafetu rozjede Antonin Guigonnat. Další články vítězné sestavy už zůstavají stejné. Quentin Fillon Maillet, Simon Destieux a o finiš se postará Emilien Jacquelin.

Pravidla štafety můžů

Na každého ze čtyř biatlonistů čeká 7,5 kilometrů a dvě střelby – nejprve vleže, poté vestoje. K dispozici mají na každé položce tři dobíjecí náboje. Pokud se jim nepodaří ani s jejich využitím sestřelit všechny terče, musí zamířit na 150metrové trestné kolo.

Závod začíná v sobotu v 15.05 hodin.

Další on-line