Reportáž skončila 16. 12. 2018 15:25

SP v biatlonu v Hochfilzenu: štafeta mužů na 4x7,5 kilometrů

Závod v rakouském Hochfilzenu komentuje Stanislav Kučera.

Český biatlonista

Českou štafetu v prvním úseku reprezentuje Michal Krčmář, který se po 1,1 kilometrech pohybuje na 11. místě se ztrátou necelých pěti vteřin na vedoucího Francouze Guigonnata. 

Každého člena štafety čeká postupně 7,5 kilometru na lyžích plus dvě střelecké položky - jedna vleže, druhá vestoje. 

Závodníci jsou na trati, první štafeta mužů v aktuální sezoně Světového poháru právě odstartovala. 

V Hochfilzenu je opět mrazivé počasí, teploměr ukazuje pět stupňů pod nulou. Fouká mírný vítr rychlostí 2 kilometry za hodinu. 

Český biatlonista

V dopolední štafetě obsadily české reprezentantky deváté místo, podaří se mužům toto umístění vylepšit? Bojovat budou proti 25 dalším týmům. 

Český biatlonista

Na startu v Hochfilzenu nechybí ani česká štafeta, kvartet Michal Šlesingr,Jakub Štvrtecký, Michal Krčmář aOndřej Moravec ponese po trati číslo 12. 

Jak tedy bude vypadat složení jednotlivých kvartet? Startovní číslo 1 má Norsko (Lars Helge Birkeland, Henrik L’Abée-Lund, Tarjei Bö, Vetle Sjastad Christiansen), Švédové nastoupí v sestavě Peppe Femling, Martin Ponsiluoma, Torstein Stenersen a Sebastian Samuelsson, tým Francie tvoří Antonin Guigonnat, Emilien Jacquelin, Quentin Fillon Maillet a Simon Desthieux, za Německo poběží Simon Schempp, Johannes Kühn, Arnd Peiffer a Benedikt Doll. 

Hvězdný Francouz však ale do dnešní štafety nezasáhne, odpočívá také jeho úhlavní rival Johannes Bö. Naopak v akci uvidíme například dalšího Francouze Antonina Guigonnata, Rusa Alexandra Loginova či Rakušana Simona Edera. To vše jsou závodníci z elitní pětky celkového hodnocení Světového poháru. 

Muži naposledy v Hochfilzenu závodili včera, stíhací závod si podmanil Martin Fourcade z Francie. 

Fourcade je zpět, ovládl stíhací závod, Bö zklamal. Krčmář čtyřiadvacátý

přečíst článek

Krásné adventní odpoledne, přijměte pozvání ke sledování online reportáže portálu iDNES.cz ze štafety biatlonistů v rakouském Hochfilzenu. 

Popis závodu: Na čtyři biatlonisty čeká 7,5 běžeckých kilometrů a dvě střelby – nejprve vleže, poté vestoje. Proti individuálním závodům zde chyba neznamená automaticky trestné kolo, muži mají k dispozici tři náhradní náboje. Když je vyčerpají, každá další chyba znamená 150 metrů navíc na trestném kole.

Závod začíná v rakouském Hochfilzenu v neděli ve 14 hodin SEČ.