Reportáž skončila 12. 3. 2019 17:10

MS v biatlonu v Östersundu: vytrvalostní závod žen na 15 kilometrů

Závod komentuje Stanislav Kučera.

První metry z 15 kilometrů ukrajuje také Němka Hildebrandová

A se sedmičkou do závodu vstoupila její krajanka Kuzminová

S číslem čtyři se na trať vydává Slovenka Fialková

Kryuková už je na trati, závod odstartoval. 

Biatlonistky do vytrvalostního závodu startují v půlminutových intervalech, jako první vyběhne Běloruska Kryuková. Čas Markéty Davidové přijde v 15:37:30. 

Teplota v Östersundu se pohybuje kolem čtyř stupňů Celsia, vítr fouká rychlostí šest kilometrů za hodinu. Na střelnici lze tedy očekávat poměrně složité podmínky. 

Po úspěchu však dychtí také čerstvá mistryně světa ve sprintu Slovenka Kuzminová (s číslem 7), Finka Mäkäräinenová (13), Němka Dahlmeierová (28), Norka Eckhoffová (34) nebo Italka Vittozziová (56). 

Česká biatlonistka

Markéta Davidová patří mezi hlavní adeptky na vítězství, v Pokljuce byla ve vytrvalostním závodě třetí, v Canmore druhá a v celkovém pořadí disciplíny jí patří první místo. Dnes tedy může získat malý křišťálový glóbus.  

Červená proti žluté. Davidová versus Vittozziová v souboji o malý glóbus

přečíst článek
Česká biatlonistka

V závodě se představí čtyři české biatlonistky. Markéta Davidová (s číslem 15), Veronika Vítková (61), Eva Puskarčíková (68) a Jessica Jislová (89). 

Krásné úterní odpoledne, vítejte u online reportáže z vytrvalostního závodu na MS v biatlonu v Östersundu. 

Pravidla závodu: Do patnáctikilometrového závodu startují ženy v půlminutových intervalech. Podobně jako ve stíhacím závodu, i zde se střílí čtyřikrát, jen se položky střídají – nejprve vleže, poté vestoje, pak zase vleže a nakonec vestoje. Za netrefenou ránu se přičítá jedna trestná minuta.

Závod ve švédském Östersundu začíná v 15.30.