Němka Laura Dahlmeierová na trati stíhacího závodu v Tjumeni

Němka Laura Dahlmeierová na trati stíhacího závodu v Tjumeni | foto: AP

Biatlonistka Dahlmeierová možná začne závodit až po Vánocích

  • 1
Dvojnásobná olympijská vítězka Laura Dahlmeierová vynechá při úvodním díle biatlonového Světového poháru i individuální závody. Hrdinka mistrovství světa 2017 v Hochfilzenu, která na podzim musela kvůli opakovaným a vleklým infekcím přerušit přípravu, možná do sezony naskočí až po Vánocích.

Ve čtvrtek zástupci německého svazu oznámili neúčast Dahlmeierové v nedělních štafetových závodech. Samotná pětadvacetiletá biatlonistka dnes sdělila, že se v Pokljuce vůbec nepředstaví. Teprve začátkem listopadu začala znovu trénovat a manko je stále hodně znát. „Ještě je trenér rychlejší než já...,“ poznamenala na sociálních sítích k videu, na kterém sprintuje při tréninku.

PROGRAM: Přehled závodů biatlonové sezony 2018/2019

Návrat nehodlá uspěchat. „To rozhodnutí nebylo jednoduché, ale nechci na sebe tlačit a půjdu na start teprve tehdy, až zvládnu plnou zátěž,“ uvedla.

Je proto možné, že nebude závodit ani při dalších dvou zastávkách Světového poháru v Hochfilzenu a Novém Městě na Motavě a do kolotoče SP naskočí až v roce 2019. „Určitě teď nebudeme nic lámat přes koleno, ale z týdne na týdne uvidíme, co je smysluplné a proveditelné. Prosincové závody budou pravděpodobně ještě příliš brzy a nechceme nic riskovat,“ řekl trenér Florian Steirer.

Týmový lékař Klaus Marquardt doplnil, že odpočinek Dahlmeierové prospěl. „Pauza rozhodně udělala Lauře dobře. Zbavila se svých problémů a nyní je zase po zdravotní stránce stabilní. Je ale potřeba trénink a trpělivost,“ řekl.

Prvním závodem SP po vánoční pauze je od 10. ledna podnik v německém Oberhofu.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)