Michal Šlesingr

Michal Šlesingr | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Plyšák ze zlaté lišky? To je perverzní, říká Šlesingr. Cenu vrátí

  • 59
Důvodů, proč nezapomene na stíhací závod ve finále Světového poháru v Chanty Mansijsku, má biatlonista Michal Šlesingr několik: poprvé v kariéře mu soupeř vystřílel terč, poprvé v letošní sezoně stál na stupních a poprvé chce pořadatelům vrátit cenu. Rozladilo ho, že plyšový mamut je prý vyrobený ze srsti zlaté lišky.

Jako by to přivolal... Dopoledne před sobotním závodem na svém facebookovém profilu Michal Šlesingr ostře kritizoval video o zabíjení zvířat kvůli jejich kožichu.

A pak? 

Ve stíhacím závodě předvedl nejlepší běžecký výkon. Na třetí střelecké položce sice ztratil hodně času čekáním, než rozhodčí připraví jeho terče, na které omylem střílel Němec Andreas Birnbacher, ale nakonec po zásahu "jury" skončil třetí.

To je on, plyšový mamut z Chanty Mansijsku

"Pěkný výsledek. Ale radši bych si pořádně zazávodil," přiznal český biatlonista.

Na stupních pro nejlepší obdržel od ruských pořadatelů kromě květin i plyšového mamuta. A milé plyšové zvířátko ho však pěkně namíchlo.

"Pěkný chlupatý mamut z kožešiny zlaté lišky! Je hezký, ale když jsem si představím, že jedna z lišek musela zemřít jen kvůli tomu... To je perverzní! Chystám se ho vrátit organizátorům zpátky. Nevím, jak si užívat dárky, kvůli kterým musel někdo umřít!" napsal český biatlonista na svůj facebookový profil pozdě večer. 


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)