Trio nejlepších ze sprintu v Novém Městě na Moravě. Zleva: Ingrid...

Trio nejlepších ze sprintu v Novém Městě na Moravě. Zleva: Ingrid Tandrevoldová, Marta Olsbuová-Röiselandová a Anais Chevalierová-Bouchetová. | foto: Luboš Vácha

V Oslu završí biatlonovou kariéru i hvězdná Francouzka Chevalierová

  • 0
Francouzská biatlonista Anais Chevalierová-Bouchetová je další hvězdou, pro kterou bude nadcházející závěrečný soutěžní víkend Světového poháru v Oslu současně rozlučkou s kariérou. Ve sbírce třicetileté závodnice sice chybí velká zlatá medaile, má ale tři cenné kovy z olympijských her a sedm z mistrovství světa.

O svém rozhodnutí informovala dnes na instagramu a s oznámením přišla jen den poté, co konec kariéry avizovaly olympijské šampionky a mistryně světa Marte Olsbuová Röiselandová z Norska a Denise Herrmannová-Wicková z Německa. „Čeká mě nový život a nemohu se dočkat, jaký bude,“ uvedla Francouzka, jež v kariéře vyhrála jediný individuální závod SP, a to v prosinci 2016 v Novém Městě na Moravě ve stíhačce. Dalších dvanáct prvenství slavila ale v týmových závodech.

Röiselandová i Herrmannová se naposledy představí ve Světovém poháru

Chevalierová-Bouchetová získala na loňských olympijských hrách v Pekingu stříbrné medaile ve vytrvalostním závodě a jako členka smíšené štafety, v Pchjongčchangu 2018 byla s ženskou štafetou třetí. Z MS má tři stříbra a čtyři bronzy, s výjimkou Östersundu 2019, kde startovala těhotná, vybojovala cenný kov na každé vrcholné akci od roku 2016 včetně letoška. V únoru v Oberhofu skončila třetí se smíšenou štafetou.

Nastal čas velkých loučení? Dvě superstar ženského biatlonu zvažují konec

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)