(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Český biatlon, Petr Slavík

Čeští biatlonisté ladí formu ve Finsku, Dachstein museli zrušit

  • 1
Česká biatlonová reprezentace zvolila stejně jako v minulé sezoně k přípravě na prvním sněhu finské středisko Imatra. Původně plánované soustředění na Dachsteinu musel tým kvůli špatným podmínkám zrušit.

Muži trénují ve Finsku už skoro týden, ženy se k nim připojily v neděli. „Na Dachsteinu byla ledovka a vichr. Zůstali jsem tak o několik dnů déle v Pokljuce,“ uvedl na svazovém webu trenér mužů Zdeněk Vítek. Oba týmy se nyní budou nedaleko ruských hranic připravovat ještě téměř dva týdny.

Část prodlouženého soustředění ve Slovinsku s týmem absolvovala i střelecká konzultantka Kateřina Emmons. „Udělali jsme hodně silové práce i vytrvalostních tréninků, a také jsme zamakali na střelbě. Včetně klidové střelby a stabilizace polohy, což jsou prvky, které kvůli chladu v zimě už moc nenatrénujeme,“ uvedl Vítek.

PROGRAM: Přehled závodů biatlonové sezony 2018/2019

Podobnou náplň přípravy měl v Pokljuce i ženský tým pod vedením norského kouče Egila Gjellanda a jeho asistenta Jiřího Holubce.

V Imatře absolvují biatlonisté i kontrolní závody, které určí složení reprezentačních týmů. Světový pohár začne v Pokljuce 2. prosince závody smíšených štafet a dvojic.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)