Tomáš Holešovský (vlevo) byl ještě loni hráčem v Ústí.

Tomáš Holešovský (vlevo) byl ještě loni hráčem v Ústí. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

„Žvýkačkový“ basketbalista Holešovský díky vyhazovu povýšil

  • 0
Máš padáka! Z těchhle slov mrazí, Tomáši Holešovskému ale nemilosrdný verdikt v basketbalovém Ústí paradoxně otevřel cestu za lepší kariérou. Z prvoligového rozehrávače je v NBL asistent trenéra movitého Prostějova.

"Jsem tam i šéftrenér mládeže. Jsem rád, že basket můžu dělat od rána do večera. Neměnil bych," zářil Holešovský v Děčíně, kde jeho celek v 1. kole soutěže vyhrál.

Ještě loni se potil na palubovce, teď už je ustrojený do trenérského.
"Cloumalo to se mnou. Nemohl jsem jít na hřiště, musel v klidu sedět, proto jsem vyžvýkal asi 12 žvýkaček," zaháněl nervozitu. "Premiéra byla vítězná, takže úžasná!"

V Ústí byl už skoro za inventář, v klubu dříve dělal i manažera. Jenže po minulém ročníku mu řekli sbohem. "Ne že by mě to štvalo, spíš mrzelo. Když jsem při šestihodinové cestě do Děčína projížděl Ústí jen jako host, bylo to zvláštní. Vždyť jsem tam strávil deset let," říká rodák ze Sadské.

"Je to stále otevřená záležitost, ale prostě jsem se posunul dál. Nic lepšího než Nymburk a Prostějov není. Nejlepší volba v mé trenérské kariéře," pochvaluje si Holešovský.

S Peterem Bálintem mohl pracovat už při svém návratu ze Slovenska, došlo k tomu až nyní. "Potkávali jsme se v mládežnických kategoriích, od té doby se známe."

Nejen Holešovskému pomohl vyhazov z Ústí k lepšímu angažmá. I trenér Dominik Feštr povýšil do elitní NBL, vede v ní nováčka z Plzně. "Dominik to nebude mít lehké, ale přeju mu, ať se mu daří a ať se uchytí." Uchytí? Zdá se, že Feštr i Holešovský už se uchytili.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž