DŘÍVE SPOLUHRÁČKY, NYNÍ SPOLUHRÁČKY. Před časem hrála Milena Steffanová (vlevo)

DŘÍVE SPOLUHRÁČKY, NYNÍ SPOLUHRÁČKY. Před časem hrála Milena Steffanová (vlevo) s Ivou Komžíkovou v Hradci Králové, teď se sejdou v Trutnově. Ovšem ne na hřišti, Komžíková je totiž zraněná. | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Změna mezi rivalkami: střelkyně Steffanová jde z Hradce do Trutnova

  • 0
Basketbalistky Kary Trutnov dohrají závěr letošní sezony s hráčkou, která naposledy oblékala dres jejich rivalek z Hradce Králové. V poslední den letošního přestupového okna se totiž vedení Kary dohodlo na přestupu s Milenou Steffanovou, v minulých sezonách právě hradeckou oporou.

Třicetiletá zkušená basketbalistka by se měla v závěru sezony v domácí nejvyšší soutěži objevit po více než roční mateřské pauze. Steffanová přestala kvůli těhotenství hrát v prosinci 2010 a loni v létě se jí narodila dvojčata. Nyní se pokusí o návrat do nejvyšší soutěže.

"Přestože v současné době stále plní mateřské povinnosti, udržuje si svou kondici a po zvládnutí taktických prvků našeho družstva bude určitě naší velkou posilou," uvedl trenér Kary Martin Petrovický, "k urychlení jednání přispělo i zranění Ivy Komžíkové, pro kterou sezona skončila."

I proto Hradec vyšel přání z Trutnova vstříc. "V tuto chvíli máme kádr dost početný a Milena bude muset ještě potrénovat, aby mohla hrát," vysvětlil manažer hradeckého klubu Miroslav Volejník.

Přestože se oba kluby dohodly na přestupu, není podle Volejníka vyloučené, že by Steffanová třeba už v příští sezoně nemohla hrát opět za Hradec. "Po sezoně se k jednání vrátíme," naznačil.

Steffanová do Hradce přišla v létě 2007, nyní jí patří deváté místo v historické tabulce nejlepších střelkyň samostatné české ligy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž