Tony Parker (vlevo) ze San Antonio Spurs zakončuje, brání ho Eric Bledsoe z Los

Tony Parker (vlevo) ze San Antonio Spurs zakončuje, brání ho Eric Bledsoe z Los Angeles Clippers. | foto: AP

San Antonio pokořilo basketbalisty Clippers, Miami uspělo v Chicagu

  • 65
Poprvé v sezoně vyzráli basketbalisté San Antonia na Los Angeles Clippers. Lídra Jihozápadní divize NBA táhl za vítězstvím 116:90 na palubovce vedoucího týmu Pacifické divize Tony Parker, který nastřílel 31 bodů. V dresu Miami se opět dařilo LeBronu Jamesovi, který pomohl 26 body k výhře v Chicagu 86:67.

James dokázal poprvé v dresu Miami, za které hraje od roku 2010, v Chicagu vyhrát. Trefil jedenáct z 15 střel z pole a jeho tám uspěl podeváté za sebou.

Hvězdy se nestěhovaly

Ve čtvrtek večer v NBA skončila možnost přestupů. Po dlouhých spekulacích nakonec nedošlo k přesunu žádné hvězdy, dokonce i Josh Smith zůstává v Atlantě. Největší "rybou" v přestupové síti se stal J. J. Redick, jenž přestupuje z Orlanda do Milwaukee. Washington Wizards poslali Jordana Crawforda do Bostonu za zraněného Leandra Barbosu a pivota Jasona Collinse, oběma v létě končí smlouva.

První čtvrtina skončila nerozhodně, ale druhou část hosté zahájili šňůrou 13:2 a ve zbytku zápasu už si jen udržovali náskok. James zaznamenal 26 bodů, 12 doskoků a 7 asistencí, Dwyane Wade přidal 17 bodů.

K pozici nejlepšího střelce domácích stačilo Natu Robinsonovi 14 bodů. Bulls měli 26 ztrát oproti 17 na straně hostů.

"Miami jede a hraje skvěle. Když proti nim předvedete dvou nebo tříminutový špatný úsek, nemáte šanci na úspěch. A to jsme dnes udělali," řekl trenér Chicaga Tim Thibodeau.

San Antonio, které v aktuální sezoně zdolalo Clippers až na třetí pokus, potvrdilo pozici lídra soutěže a při páté výhře v řadě střílelo s úspěšností 59 procent.

Statistiky poražených vedl s 18 body Matt Barnes, 17 bodů přidal Blake Griffin, ale nedařilo se Chrisu Paulovi, který zůstal pouze na čtyřech bodech a třech asistencích.

Výsledky basketbalové NBA

Chicago - Miami 67:86
LA Clippers - San Antonio 90:116

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž