Michaela Ferančíková v duelu proti Jekatěrinburgu

Michaela Ferančíková v duelu proti Jekatěrinburgu | foto: Doležal Michal, ČTK

Výhru basketbalistek USK vyšperkovala trojkovou smrští Ferančíková

  • 0
Evanthia Maltisová dvacet devět bodů, Michaela Ferančíková čtyřiadvacet. Více než polovinu bodů svého týmu zaznamenaly v utkání Euroligy tyto dvě hráčky. Už tak nadšené fanoušky v hale na Folimance rozparádila v závěru utkání Ferančíková třemi trojkami během krátké chvíle.

"To byla paráda, jak to tam sázela," rozplýval se po utkání na adresu Ferančíkové trenér Lubor Blažek. "To bylo jenom bum, prásk, bum, prásk... Takhle by to mělo vypadat."

Však také kapitánka týmu po utkání jenom zářila. Nejen nad svojí osobní bilancí, ale hlavně nad důležitou výhrou. "Překvápko, co?" culila se Ferančíková. "Je super, že mi to tam takhle padalo, ale důležitější je, že jsme vyhrály o těch potřebných sedm a více bodů."

Vysvětlení pro svůj koncert v závěru duelu neměla. "Někdy se prostě zadaří," řekla skromně.

Vysokoškolačky sice byly po celé utkání ve vedení, ale jejich náskok se většinou pohyboval okolo pro toto utkání magické hranice šesti bodů. V útoku byly domácí basketbalistky výborné, ale v obraně nedokázaly celý první poločas najít recept na dobře střílející hosty.

"Šibenik hraje hodně individualisticky. Takže souboj s ním je většinou o soubojích jeden na jednoho. Ony se hodně těžko brání a nám selhala v prvním poločase zóna," vysvětlovala Michaela. "Ve druhé části jsme se vrátily k osobní obraně a přineslo to své ovoce."

Po čtyřiadvacetibodové výhře mají hráčky USK lepší vzájemný zápas nejen s francouzským Hainautem, ale i právě se Šibenikem. V Chorvatsku podlehly 70:76, po středeční vysoké výhře ale mají při případné bodové rovnosti i s ním navrch. Výhra i s úroky je i jistou satisfakcí pro Pražanky.

"Oni nám tam rozhodčí poškodili Sonju Kiretaovou a vyvedli ji zcela z míry," připomněla Ferančíková zápas, který tým USK ztratil v samém závěru. "Její výkon šel dolů a přestalo se dařit celému družstvu. Už jsme ale sehranější, rozehrála se Swin Cashová, a proto ten zápas dopadl zcela jinak."

V posledních dvou duelech hraje ZVVZ USK Praha ve středu 10. 12. v Jekatěrinburgu, 17. 12. zakončí svoje účinkování v základní skupině doma s Gdyní. K jistotě postupu potřebují vybojovat ještě jednu výhru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž