Vstupenky na Final Four jdou na dračku

  • 3
Praha - O dubnové finále Evropské ligy basketbalistů je v Praze zájem, jaký jinde nebyl nikdy předtím. "Funkcionáři z inspekční návštěvy majitelů práv na soutěž ze Španělska říkali, že takový zájem o vstupenky ještě nikdy v historii Final Four nezažili. I pro nás to je velmi příznivá zpráva," uvedl Vladimír Šafařík z pořadatelské společnosti Česká sportovní.

V předprodeji za tři týdny zmizelo z 10.700 lístků, které šly do prodeje, už 1500 vstupenek.

Organizátoři akce, která má patřit k největším sportovním událostem příštího roku v České republice, doufají, že libeňská hala bude poslední dubnový víkend vyprodaná stejně jako poslední
čtyři finálové turnaje v Boloni, Barceloně, Tel Avivu a Moskvě.

Celková kapacita Sazka Areny na Final Four má činit 16.694 diváků, do volného prodeje jde bezmála 11 tisíc vstupenek. Zbytek si rozeberou zúčastněné kluby, organizátoři a sponzoři.
 
Basketbaloví fanoušci si mohou v terminálech Sazky kupovat jen balíčky na všechna čtyři utkání. Ten nejlevnější do horních pater arény stojí 2300 korun, nejdražší pak 10.500 korun.
 
Marketingový ředitel turnaje Jiří Mazánek řekl, že velký zájem je především o nejdražší balíčky. "Ty se zatím prodávají opravdu nejlépe. Už je jich téměř polovina pryč," podotkl Mazánek. "Věříme, že Sazka Arenu vyprodáme. Alespoň je to naše velká ambice. Final Four se ještě nikdy v honosnější hale nehrálo," dodal Mazánek.
 
Nejvíce vstupenek, asi 40 procent, si zatím objednali fanoušci z Izraele. Ti věří, že se do Prahy probojují jejich oblíbenci a obhájci prvenství z loňské sezony Maccabi Tel Aviv. S týmem po celé Evropě pravidelně cestují tisícovky jeho věrných fandů. "Asi dvacet procent lístků si koupili čeští fanoušci, zbytek pak putoval do Španělska, Řecka a Itálie. Jsou tam ale i zajímavé objednávky třeba z Keni a Nového Zélandu," přiblížil Mazánek.

Akce bude stát 50 milionů
 
Do startu pražského Final Four, jehož rozpočet se pohybuje kolem 50 milionů korun, zbývá ještě téměř pět měsíců. Ale přípravy na pořádání prestižního podniku jsou už bezmála půl roku v plném proudu. Šéfové soutěže ze Španělska po dnes skončené inspekční cestě prý byli se současným stavem příprav velmi spokojeni. "Všechno jde podle plánu a časového harmonogramu. Zatím se v přípravách nevyskytl žádný závažný problém," sdělil Šafařík.
 
Pořadatelé už zkompletovali i kostru programu Final Four, jehož součástí bude po celé Praze řada doprovodných akcí včetně pořádání turnaje pro osm nejlepších juniorských týmů z Evropy, exhibičního streetballového klání na Václavském náměstí a dvou slavnostních ceremoniálů v Sazka Areně. "Final Four je významnou celospolečenskou událostí. Nebude to jen velká basketbalová akce.
Věříme, že Praha bude důstojným hostitelem," prohlásil Mazánek.

Final Four bude v Praze slavnostně zahájeno 28. dubna v 17:00, o půl hodiny později bude na pořadu první semifinále a od 20:30 druhý zápas. V neděli 30. dubna se bude od 17:30 hrát otřetí místo a ve 20:30 finále. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž