Jan Veselý (v černém) z Partizanu Bělehrad během duelu s Nymburkem. V pozadí Pavel Pumprla

Jan Veselý (v černém) z Partizanu Bělehrad během duelu s Nymburkem. V pozadí Pavel Pumprla | foto: ČTK

Veselý vyhrál anketu o nejlepšího mladého basketbalistu Evropy

  • 0
Nikoliv hvězdný španělský rozehrávač Ricky Rubio z Barcelony, ale Čech Jan Veselý z Partizanu Bělehrad je nejlepším mladým basketbalistou Evropy. Alespoň podle výsledků ankety fanoušků i expertů, kteří vybírali z hráčů narozených v roce 1990 a mladších.

Dvacetiletý Veselý si v prestižní anketě polepšil z loňského třetího místa. Od expertů dostal 148 hlasů a od fanoušků 5 977, zatímco Španěl Rubio 134 a 5 924.

Desátý skončil další Čech Tomáš Satoranský, rozehrávač Cajasolu Sevilla, kterému poslalo hlas 29 expertů a 2 172 basketbalových příznivců. Výsledky byly zveřejněny na webu pořádající organizace Fibaeurope.com.

Veselý zažil povedenou sezonu, loni Partizanu pomohl až k postupu do Final Four Euroligy, v níž srbský tým obsadil čtvrté místo. Letos v létě se Veselý bude možná ucházet také o místo na draftu zámořské NBA.

"V minulých letech jsem sledoval obrovské pokroky Jana Veselého a mám pocit, že nás bude hodně zajímat i v mnoha dalších letech. Je to vzácný hráč a přirozený talent, který zvládne jakýkoli post na hřišti," prohlásil generální sekretář evropské divize FIBA Nar Zanolin.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž