V Chomutově se těší na Zídka a Bartoně

Chomutov - Po sérii přípravných zápasů se Chomutov poprvé v historii chystá na pořádání basketbalové kvalifikace na mistrovství Evropy. Česká reprezentace má stále naději na postup na šampionát, proto má pro ní středeční střetnutí s Portugalskem zásadní význam. Domácí jsou v roli favorita, neboť už úvodní vzájemný duel v Angra do Heroismo vyhráli 88:65. „Jde o největší basketbalový zápas, jaký se kdy v Chomutově hrál. Fanoušci uvidí v akci i Bartoně a Zídka, tedy borce, kteří v Evropě už něco znamenají,“ konstatuje manažer chomutovského celku Martin Řápek.

„Určitě bude k vidění český basketbal v nejlepším podání. Půjde i o dobrou motivaci pro místní hráče,“ dodává trenér druholigového celku Pavel Budinský.

Národní tým je v šestičlenné skupině E po osmi kolech na čtvrtém místě. Na zářijové mistrovství do Švédska mají jistý postup první dva, ale i čtyři nejlepší celky na třetích místech. Pokud reprezentace porazí Portugalsko a uspěje i příští sobotu ve Slovinsku, může se do vybrané společnosti dostat.

Tým trenéra Michala Ježdíka se v Chomutove sejde už v pátek. Výprava bude ubytována v hotelu U dvou medvídků. „Reprezentanti mají v Chomutově kemp, v jehož rámci se v pondělí od 15.00 utkají se Švédskem, tedy pořadatelem ME. Oba výběry zde budou společně trénovat.  Portugalci přiletí až v pondělí večer, zápas se hraje ve středu od půl páté,“ uvedl Řápek.

Basketbalová federace bude po školách a mládeži do 15 let dávat vstupenky zdarma, jinak bude lístek stát asi 40 korun. V prodeji budou od pondělí. „Dříve se kvalifikace hrály většinou v Opavě, jsme rádi, že tentokrát pořádáme zápas v Chomutově,“ netají Řápek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž