LeBron James v Utkání hvězd NBA v roce 2020

LeBron James v Utkání hvězd NBA v roce 2020 | foto: AP

James byl posedmnácté za sebou vybrán do Utkání hvězd NBA

  • 0
LeBron James z Los Angeles Lakers se posedmnácté za sebou představí v Utkání hvězd NBA. Čtyřnásobný šampion soutěže byl zvolen pro exhibiční duel do základní sestavy a bude kapitánem svého týmu. Druhým kapitánem je Kevin Durant z Brooklynu. Zápas se bude hrát 7. března v Atlantě.

Společně s Jamesem vybrali fanoušci, samotní hráči a zástupci médií do základní sestavy ze Západní konference Nikolu Jokiče z Denveru, Kawhiho Leonarda z Los Angeles Clippers, Stephena Curryho z Golden State a Luku Dončiče z Dallasu.

Blbost a facka do tváře. Odpor k Utkání hvězd v NBA roste, zlobí se i James

Z Východní konference se v základní sestavě kromě Duranta představí nejlepší střelec ligy Bradley Beal z Washingtonu, Kyrie Irving z Brooklynu, úřadující nejužitečnější hráč soutěže Janis Adetokunbo z Milwaukee a Joel Embiid z Philadelphie.

V úterý budou oznámena jména náhradníků, sedm hráčů z každé konference vyberou trenéři. James s Durantem si poté vyberou své týmy, jejichž složení bude jasné tři dny před zápasem. Vícekrát než James byli v minulosti do NBA zvoleni jen Kareem Abdul-Jabbar (19) a Kobe Bryant (18).

Pořádání Utkání hvězd během pokračující koronavirové pandemie vyvolalo vlnu kritiky, i mezi samotnými hráči, ale komisionář NBA Adam Silver ho brání. „Je to sedmdesátiletá tradice, je to součást ligy, stejně jako ostatní zápasy. Je to akce pro naše fanoušky, kteří ji milují.“  


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž