Basketbalová liga NBL, Sluneta Ústí nad Labem - Pardubice. S míčem pardubický...

Basketbalová liga NBL, Sluneta Ústí nad Labem - Pardubice. S míčem pardubický Adam Lukeš. | foto: Petr Bílek, MF DNES

Ústí prahne před sérií s Pardubicemi po odvetě a historické medaili

  • 0
Loni jim zatarasili cestu do ligového semifinále, teď ústečtí basketbalisté prahnou po odvetě. I proto, že karta se obrátila. Minule pátá Sluneta vstupovala do série se čtvrtými Pardubicemi jako mírný outsider, letos z ní třetí místo po dlouhodobé části dělá favorita čtvrtfinále.

„Respektujeme hráčskou kvalitu kádru Pardubic a jejich zkušenosti, ale do série jdeme sebevědomě a s absolutním odhodláním postoupit do dalšího kola. Důležitým faktorem může být naše mentální síla v domácím prostředí, poněvadž víme, že jsme zde pět měsíců nepoznali přemožitele,“ zdůraznil ústecký trenér Jan Šotnar.

Loni se čtvrtfinálová bitva protáhla až do sedmého zápasu, v němž Pardubice využily výhody domácího prostředí a zmařily ústecký sen o historické medaili. Teď se ale Ústí opírá o MVP ligy Tye Nicholse a další americké hvězdy. A navíc případný sedmý zápas by se tentokrát hrál ve Sportcentru Sluneta.

Pardubický rozehrávač Šafarčík: Musíme dát Ústí najevo, že se ho nebojíme

„Díky výborné základní části jsme si vybojovali výhodu domácího prostředí pro play off a chceme ji hned v prvních dvou utkáních využít na 100 procent. Koncentrace a nasazení hráčů během bezmála desetidenní přípravy naznačila, že se nacházíme ve velmi dobrém rozpoložení,“ vidí Šotnar, pro nějž je série pikantní. Spekuluje se totiž, že Pardubice od nové sezony převezme.

V Ústí se startuje v úterý a ve středu v 18 hodin. „Chceme s našimi fanoušky v zádech Pardubicím vrátit loňské vyřazení,“ burcuje kapitán Slunety Ladislav Pecka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž