ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Přes Ústí chceme do horní poloviny tabulky, zní z Pardubic

  • 0
Pro třetí výhru v řadě by si ve středu rádi zajeli basketbalisté Pardubic, od 18.30 nastoupí na palubovce ústecké Slunety. „Ústí má hodně vysoký průměr nastřílených bodů na zápas, jeho hráči hrozně rádi útočně doskakují. To si musíme pohlídat,“ varoval před utkáním asistent pardubického kouče Adam Konvalinka.

Na půdě Slunety by se Východočeši s bilancí 6/6 chtěli z aktuální šesté pozice odrazit do horní poloviny tabulky. „Střed tabulky je hodně vyrovnaný, každé vítězství se hodí,“ přisvědčil Konvalinka.

Do Ústí jeho tým vyráží se dvěma zvládnutými domácími duely v řadě. Nad Ostravou Beksa vyhrála 101:79 a v sobotu na Dašické přestřílela i USK 73:72.

„Věřím, že se to promítne na našem sebevědomí,“ přeje si Konvalinka. „Je hezké vyhrávat, když se daří, ale i když se nedaří, což se povedlo proti USK. Doufám, že tenhle těžce vybojovaný duel nám dá víc než lehčí skalp Ostravy,“ dodává.

Podle Konvalinky mohou Pardubice těžit také z přechodové fáze. „Udělali jsme trochu progres a začínají se projevovat kvality Tomáše Vyorala a T. J. Dunanse. Pořád ale trochu bojujeme s rotací v obraně a s komunikací,“ mrzelo Konvalinku.

Ústí nad Labem naopak dvakrát za sebou prohrálo, v Nymburce 85:102 a v Opavě 75:93.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž