Ty Nichols po děčínské výhře

Ty Nichols po děčínské výhře | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Budu s láskou vzpomínat, loučí s Děčínem ligová hvězda Nichols

  • 0
Ještě neřekl, kam povedou jeho další kroky, ale s basketbalovým Děčínem se hvězdný americký rozehrávač Ty Nichols podle očekávání definitivně loučí. „Zatím jsem se nerozhodl, kde budu v nadcházející sezoně hrát, ale vám děkuji za poslední dva roky. Obzvlášť na ten minulý budu vždy s láskou vzpomínat. Přeji vám jen to nejlepší do nového ligového ročníku, díky za všechno!“ vzkázal fandům ligových vicemistrů Nichols.

Třetí nejlepší střelec ligy s průměrem 18,7 bodu na zápas vybírá z řady nabídek ze zahraničí, v Armexu ho nahradí Michael Cubbage. Dalšími posilami Válečníků jsou rozehrávač Tadeáš Slowiak a pivot Maksim Šturanovič.

Kromě Nicholse stříbrný tým letošní ligy opustili i Tomáš Jansa, David Žikla, Igor Josipovič a Jordan Bruner.

Díky, trenére, zachránil jste mi život! Nichols o pohnutém osudu

„Všem klukům, kteří už v příští sezoně dres Válečníků neobléknou, chci poděkovat. Všichni zanechali v Děčíně výraznou stopu. Co se týká složení týmu na nadcházející sezonu, důležité pro nás bylo udržet české jádro a také MVP ligy A. J. Waltona. A jsem moc rád, že se to podařilo,“ řekl klubovému webu generální manažer Lukáš Houser.

I když je kádr Armexu kompletní, šéf nevylučuje posílení v průběhu sezony, pokud to bude situace vyžadovat. „Každopádně ale věřím, že tým je konkurenceschopný a připravený zase bojovat o medaile.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž