Trutnov - Strakonice: domácí Kateřina Hindráková (vpravo) proniká přes Alenu Podskalskou (vlevo) a Šárku Pospíšilovou

Trutnov - Strakonice: domácí Kateřina Hindráková (vpravo) proniká přes Alenu Podskalskou (vlevo) a Šárku Pospíšilovou | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Trutnovské i hradecké hráčky byly o víkendu bez opor, oba týmy prohrály

Jen osm zdravých hráček a mezi absentujícími samé zkušené opory. I v tomto rozpoložení nesehrály basketbalistky kary Trutnov na palubovce mistrovského USK Praha špatné střetnutí, byť ho nakonec prohrály o více než 40 bodů 67:108.

"Tým složený z převážně mladých hráček podal dobrý výkon," uvedl trenér Kary Trutnov Martin Petrovický. Po středeční prohře v Prešově v úvodním zápase Středoevropské ligy mu chyběly tři opory - hrát nemohly Mišurová, Hartigová a Komžíková.

Na hřišti se tak objevovaly hráčky, které se na něj dříve dostávaly mnohem méně. Přesto hlavně úvodní poločas přinesl poměrně vyrovnaný průběh.

"V jedné chvíli jsme měli ztrátu jen pěti bodů," potěšilo Petrovického.
Po přestávce však už byl vidět na hřišti větší výkonnostní rozdíl, domácí šampionky šly s přehledem za další ligovou výhrou. "Bylo vidět, že nám už docházejí síly, s tím už se nedalo moc dělat," konstatoval Petrovický.

Kara si přesto jeden primát z utkání odvezla. Kompletních čtyřicet minut na něm totiž jako jediná vydržela Hana Šnajdrová a svůj fyzicky náročný výkon navíc ozdobila výbornou střeleckou bilancí - s 29 body byla jasně nejlepší střelkyní celého zápasu, navíc se blýskla i 11 doskoky.

Hradec bez Horákové nestačil na Valosun

Prohru si do tabulky připsaly i hráčky Sokola Hradec Králové. A jde o porážku, se kterou pravděpodobně příliš nepočítaly a už vůbec ne s její výší.

Hradec, jenž se jen těžko vyrovnává s dlouhodobým zraněním Evy Horákové-Němcové, totiž týden před prestižním derby, které sehraje v sobotu v Trutnově, na svém hřišti podlehl předposlednímu Valosunu Brno téměř o třicet bodů 55:84.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž