Basketbalistky Lokomotivy Trutnov se hecují před ligovým zápasem.

Basketbalistky Lokomotivy Trutnov se hecují před ligovým zápasem. | foto: Bartoš Photo / Lokomotiva Trutnov

Trutnovské basketbalistky povede americký kouč, zatím jako asistent

  • 1
Basketbalistky Trutnova povede americký trenér Brian McCormick, byť zatím jen jako asistent stále ještě dočasného hlavního kouče Michala Martiška. Ten převzal v říjnu od 7. ligového kola tým po odvolaném Tomáši Veselém a v nejbližší době dál ponese hlavní zodpovědnost. Jak klub uvedl v tiskové zprávě, McCormick se na přípravě bude výrazně podílet s výhledem na posun do pozice prvního trenéra.

„Dostane velký prostor podílet se jak na tréninkovém procesu, tak na skautingu a přípravě týmu na zápasy. Naši spolupráci po čase vyhodnotíme a věřím, že bude připraven plnohodnotně převzít tým,“ uvedl Martišek.

Trutnovské hráčky pod jeho vedením přidaly ze tří zápasů před reprezentační pauzou druhou výhru. S bilancí 2-7 jsou v tabulce třetí od konce před Slovankou a Strakonicemi, které ještě v sezoně nepoznaly chuť vítězství a prohrály právě i s Východočeškami. Se Slovankou se Trutnov utká ve středu v Českém poháru a McCormick už bude u toho.

Šestačtyřicetiletý McCormick naposledy působil v Estonsku u mužského týmu do 20 let Tartu Ulikooli, za sebou má i angažmá v Dánsku, Švédsku, Irsku a na univerzitě v USA. „Jelikož nezná prostředí české Chance ŽBL, určitě bude potřebovat prostor k poznání jak týmu, tak ostatních celků. Briana znám od svého působení v Kanadě z roku 2014, jeho trenérskou kariéru sleduji již několik let. Věřím, že naše spolupráce bude přínosem,“ konstatoval Martišek, který v klubu působil na začátku sezony primárně jako manažer.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž