Triga chce vyhrát počtvrté v řadě

Brno - Na tři vítězství v řadě budou chtít navázat ve 14. kole Mattoni NBL basketbalisté Trigy Eprin Brno. Soupeřem jim bude Nová huť Ostrava, která se v duelu s USK Praha radovala ze třetího vítězství v probíhající sezoně a stále pomýšlí na atak vytouženého osmého místa, zaručujícího účast v playoff. "Určitě jsme v tomto utkání favority. Tlak, který je na hráče vyvíjen v očekávání vítězství, bychom však měli zvládnout. Přeci jen jde z velké části o zkušené borce," prohlásil Vlastimil Havlík, manažer TE Brno.

Svěřenci trenéra Jandáka překvapili po Vánocích vysokou výhrou na Spartě. Malou vadou na kráse však může být fakt, že nedokázali udržet místy více než třicetibodové vedení a nakonec vyhráli "jen" o 21 bod. Převládá v Brně spokojenost z vítězství a kvalitního výkonu, nebo je patrné určité zklamání z toho, že hráči nedokázali vyhrát o potřebných 23 bodů? "Rozhodně převládá radost z důležitého vítězství. Myslíme si, že dalšími výhrami si upevníme pozici v horní šestce," je přesvědčen Havlík.

Přestože nejbližší soupeř Brňanů patří k týmům ze dna tabulky, podcenění ze strany hráčů není na místě. Ostrava má totiž ve svém středu několik velmi dobrých individualit a navíc její dosavadní výsledky napovídají o postupném vzestupu výkonnosti. O tom, na co si u soupeře musejí dát největší pozor, má Havlík jasno: "Důležité bude pokrytí soupeřových střelců za tři body."

Ostravě se podařilo potřetí v sezoně zvítězit, když přesvědčivě zdolala pražský USK a posunula se na deváté místo tabulky. Dá se ještě při tříbodové ztrátě na osmé Ústí pomýšlet na playoff, nebo je prioritou udržet si odstup od sestupových
příček? "Prioritou je dále připravovat družstvo tak, aby bylo schopné v budoucnu porážet silné soupeře. Přípravu na utkání směřujeme vždy k vítězství," podotkl trenér Nové huti František Rón.

On i jeho svěřenci zaregistrovali vysokou výhru TE Brno na Spartě a uvědomují si, že je čeká velmi těžký zápas. "Triga hraje v pohodě, základní kádr má dostatek zkušeností. Vysoká výhra na Spartě navíc soupeři pomohla upevnit sebevědomí do dalších těžkých zápasů," dodal Rón.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž