Pavel Budínský, trenér Děčína

Pavel Budínský, trenér Děčína | foto: Karel Pešek, MAFRA

Kouč Budínský o vyřazení Děčína: Vidět hráče brečet vás zasáhne

  • 0
Jako by si zpocené čelo otíral šmirglpapírem. Drsný kolaps, po němž děčínští basketbalisté přišli o medaili, i po týdnu drásá kouče Pavla Budínského.

"Nejbolestivější prohra, kterou jsem jako trenér Děčína zažil," přiznal v rozhovoru pro klubový web. "Vidět své hráče brečet, to vás zasáhne. Příšerná atmosféra."

Válečníci v rozhodujícím 5. zápase čtvrtfinále NBL vedli doma nad Pardubicemi 80:72 ještě minutu a půl před koncem, ale vypadli brutálně po porážce 81:82.

"Koučovat v děčínské hale je někdy šílené! A to nemyslím nijak zle," líčil Budínský. Vyprodané hlediště podle něj při navýšení vedení vytrysklo nadšením, slavilo. A vlastně i hráči skákali radostí. "Myslíte, že mě někdo vnímá? Nikdo!" Budínský si prý připadal jako chlapík, co na pláži zoufale křičí, že se blíží tsunami, ale lidé si říkají, co to je za blázna. "Jak v němém filmu."

Neprohratelné utkání? Budínský si myslí, že v basketu je to naivní pohled. I kvůli limitu pro útok, hře na čistý čas. "Kdybychom mohli míč vyhodit do vesmíru a čas by dál běžel, uděláme to. A myslím, že by ani nevadilo, kdyby přiletěl zpátky až v zimě," pousmál se.

Porážku si prý Děčín zavinil sám, byť vývoj zápasu podle kouče ovlivnil i rozhodčí Lukeš. Vyčítá mu neodpískaný faul na Bažanta. "Sezona plná jobovek, ať již finančních, nebo zdravotních, byla dobrá, jen ne s dobrým koncem. Ale náš tým měl obrovské srdce!


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž