Teja Oblaková (uprostřed) z USK Praha proniká v zápase s Virtusem Boloňa mezi...

Teja Oblaková (uprostřed) z USK Praha proniká v zápase s Virtusem Boloňa mezi Chiarou Consoliniovou (vlevo) a Lauren Coxovou. | foto: ČTK

Pražanky v problémech. Zraněné kapitánce Oblakové skončila sezona

  • 1
Basketbalistky ZVVZ USK Praha se musí do konce sezony obejít bez zraněné kapitánky Teji Oblakové. Třiatřicetiletou slovinskou rozehrávačku čeká operace pravého kolena, které si poranila minulý týden v prvním čtvrtfinále Euroligy proti Schiu. ČTK to řekla trenérka Natália Hejková, jejíž tým ve středu bez Oblakové prohrál druhé utkání v Itálii 61:73. O postupujícím do Final Four tak rozhodne třetí duel příští středu v Praze.

„Nebudeme s ní moci počítat ani ve třetím zápase. Když už tak v příští sezoně. Jde na operaci,“ řekla po utkání Hejková.

Rodačka ze slovinského Kranje se zranila před týdnem v průběhu třetí čtvrtiny se Schiem. Hráčky USK tehdy vyhrály 78:60, do druhého utkání ale vyrazily již bez ní. Oblaková naopak odcestovala na vyšetření do Mnichova. „Ukázalo se, že zranění je natolik vážné, že musí na operaci. Do konce sezony s ní počítat nemůžeme,“ doplnila Hejková.

České mistryně bez dlouholeté rozehrávačky, která v klubu působí od roku 2018, ve středu ve Schiu neuspěly a prohrály o 12 bodů. Utržily teprve třetí porážku v sezoně a o postup budou muset zabojovat v rozhodujícím třetím duelu příští středu v Praze

„Velmi nám chyběla, protože v poslední době hrála velmi dobře. Měla top formu a chyběla dnes i její tvořivost,“ uvedla Hejková. „Do třetího zápasu je to určitě velká ztráta. Věřím, že to už ale bude lepší než v tomto zápase a postupně si na to zvykneme,“ dodala slovenská trenérka.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž