Eva Mrhálková (v zeleném) z Valosunu Brno v souboji s Klárou Pochobradskou z

Eva Mrhálková (v zeleném) z Valosunu Brno v souboji s Klárou Pochobradskou z Hradce Králové. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Rozhodne se: basketbalistky Hradce hrají v Brně o ligový bronz

  • 0
Potvrdí basketbalistky Hradce Králové, že bronzové medaile v nejvyšší domácí soutěže jsou v posledních letech téměř výlučně záležitostí družstev z Královéhradeckého kraje? Rozhodne o tom úterní zápas v Brně, úplně poslední v celé soutěži. V sérii o třetí místo v něm hradecký Sokol nastoupí na hřišti Valosunu Brno, týmy do něj nastoupí za vyrovnaného stavu 2:2.

Teď se musí rozhodnout, radovat se mohou obě družstva. "Bude to vabank, půjde o všechno," připouští manažer hradeckého klubu Miroslav Volejník.

Majitelky bronzových medailí mohl určit už čtvrtý duel série, po něm se mohl radovat Sokol. Ale Valosunu minulou středu podlehl a první medailový mečbol tak nevyužil. "Je to škoda, hráli jsme doma. Přesto si na Valosun věříme i teď," sdělil Volejník.

Vzájemná bilance je však v této sezoně nakloněna spíše soupeřkám. Brňanky totiž v dlouhodobé části vyhrály všechny čtyři vzájemné zápasy, Hradec jejich dominanci snížil až v duelech o bronz. Jednu ze dvou výher získal v Brně a pokud chce slavit dnes, musí tam dobýt druhou. "Vidím to tak padesát na padesát," nechala se slyšet zkušená podkošová hráčka Michala Hartigová.

Pokud se Hradci podaří vyhrát, obhájí bronzové medaile z loňského ročníku, což byl jeho první medailový úspěch v historii. Předtím v letech 2002 až 2010 bronzy pravidelně získávala Kara Trutnov, krajový rival sokolek. V její devítileté bronzové šňůře přišla jediná výjimka v roce 2004, to se v Trutnově slavilo dokonce stříbro.

Úterní rozhodující utkání o ligový bronz mezi Valosunem Brno a Sokolem Hradec začne v 17.30.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž