Pardubice - Nový Jičín: Domácí pivot David Šteffel (v bílém)

Pardubice - Nový Jičín: Domácí pivot David Šteffel (v bílém) | foto: iDNES.cz

Skvělý start pardubických basketbalistů: výhra o 68 bodů

  • 11
O neuvěřitelných 68 bodů vyhráli úvodní zápas nejvyšší soutěže basketbalisté Pardubic (111:43). Na tak zdrcující rozdíl nebyly svého času zvyklé ani hráčky Gambrinusu Brno. Pro potupný a ponižující debakl si do ČEZ Areny přijel Vyšehrad.

Nováček Mattoni NBL nesplnil ani roli sparingpartnera - Synthesia si před 1440 diváky dělala co chtěla. Bezmocnost soupeře nejlépe odkrývá počet trojkových střel: zatímco domácí tým jich na vyšehradský koš vyslal neskutečných 45 a 17 z nich proměnil, hosté trefili jen jediný z celkových 13 pokusů.

"Nechápu náš psychický kolaps ve druhém poločase. Jsem naštvaný, je to trestuhodné a také to tak nenecháme," čertil se po utkání trenér Jan Ulrych.

Paradoxně úplně spokojený nebyl ani pardubický trenér Jan Slowiak, kterého namíchlo 19 inkasovaných bodů v první čtvrtině, ale naopak jej uspokojil začátek třetí desetiminutovky, kde jeho svěřenci zaznamenali šňůru 23 bodů.

"V první půli nás Vyšehrad zlobil. Jeho hráči se snažili, bojovali o každý míč a za svůj výkon v této fázi utkání mají můj respekt," pronesl Slowiak.

Druhý poločas už se odehrával zcela v režii jeho týmu. "Po přestávce pro nás byly některé koše dost snadné a v závěru už to bylo hlavně o udržení koncentrace," dodal kouč.

Už pozítří se Synthesia bude snažit navázat na začátek z kategorie snů. Ve středu od 18 hostí Nový Jičín, který naposledy o dva body podlehl Prostějovu, utkání vysílá přímým přenosem ČT4.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž