Šimon Puršl (vlevo) ze Svitav útočí v turnaji jeden na jednoho přes Filipa...

Šimon Puršl (vlevo) ze Svitav útočí v turnaji jeden na jednoho přes Filipa Šmída z Ostravy. | foto: ČBF / Roman Vlachynský

Znovu za koučem Růžičkou. Puršl mění dres, ze Svitav přestoupil do Brna

  • 1
Reprezentační pivot Šimon Puršl mění v Národní basketbalové lize dres. Ze Svitav míří do Brna, s kterým podepsal smlouvu na tři roky. Pro brněnský klub je další velkou posilou po reprezentačním rozehrávači Viktoru Půlpánovi, který přišel z Pardubic.

Puršl strávil ve Svitavách tři sezony po návratu ze španělské Zaragozy. V nedohraném ligovém ročníku pomohl Turům k třetímu místu v tabulce za suverénním Nymburkem a Opavou.

„Pro mě osobně to byly skvělé tři roky. Po obtížném rozhodování jsem si vybral nadále pokračovat v jiném klubu,“ uvedl Puršl na klubovém webu.

V Brně se odchovanec pražského celku BA Sparta znovu setká s trenérem Lubomírem Růžičkou, který ho do Česka zpět přivedl.

Ve Svitavách odchodu třiadvacetiletého hráče, který využil výstupní klauzule ve smlouvě, litují. „V příští sezoně se opět chceme prát o ty nejvyšší příčky a Šimon byl důležitou součástí našeho týmu, teď za něj musíme sehnat adekvátní náhradu,“ řekl jednatel klubu Martin Lepold. 

„Nicméně bych mu rád za celý tým Turů poděkoval za jeho působení ve Svitavách a předvedené výkony a popřál mu do nového působiště hodně štěstí a úspěchů,“ dodal. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž