Tomáš Satoranský v dresu Washingtonu Wizards

Tomáš Satoranský v dresu Washingtonu Wizards | foto: AP

Satoranský v testu před NBA sbíral minuty i po návratu hvězdného Walla

  • 17
Do sestavy basketbalistů Washingtonu se vrátil uctívaný kapitán John Wall, český rozehrávač Tomáš Satoranský si v dalším přípravném duelu na NBA přesto na hřišti ukrojil osmnáct minut. Zaznamenal dva body, pět doskoků, dvě asistence a blok, jeho tým však podlehl na hřišti New York Knicks 88:90.

Washington má zatím v přípravě na NBA bilanci jedné výhry a dvou porážek.

Klíčový hráč Washingtonu Wall byl po minulé sezoně na operaci a kvůli rekonvalescenci vynechal úvodní dvě přípravná utkání. Tentokrát už nastoupil v základní sestavě na úkor Treye Burkeho, se kterým Satoranský bojuje o místo druhého rozehrávače. Wall za 16 minut nasbíral osm bodů a čtyři asistence.

Satoranský, který v úvodních dvou duelech hrál přes 30 minut, byl v pondělí vidět zejména v první čtvrtině, kdy proměnil nájezd do koše a dvakrát asistoval. Wizards však rovněž s ním na hřišti inkasovali o 12 bodů více, než sami dali.

Tomáš Satoranský v přípravě na NBA

V koncovce trenér Scott Brooks nechal odpočívat Walla i Satoranského, který táhl závěry v předchozích zápasech, a dal šanci Casperu Wareovi. Ten se snažil, ale Wizards k výhře nedovedl. Právě Ware sice šest vteřin před koncem vyrovnal na 88:88, ale Danuel House dvě desetiny před koncem normální hrací doby fauloval protihráče a New York z trestných hodů rozhodl.

Pro Satoranského byl zápas s Knicks o to zajímavější, že za newyorský tým hraje Lotyš Kristaps Porzingis, s nímž se český rozehrávač spřátelil v době, kdy spolu hráli za Sevillu. Za španělský klub nastupoval i s dalším hráčem Knicks Willym Hernangómezem.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž