Monika Satoranská (vpravo) ze Slovanky brání DeLishu Milton-Jonesovou z USK Praha.

Monika Satoranská (vpravo) ze Slovanky brání DeLishu Milton-Jonesovou z USK Praha. | foto: Michal Šula, MAFRA

To je snad vtip, nevěřila Satoranská basketbalové nominaci

  • 0
V jedenadvaceti letech se Monika Satoranská z mladoboleslavské Slovanky dočkala prvního povolání do basketbalové reprezentace. Ze zprávy byla nadšená a už se těší na první akci.

Bez Tomáše Satoranského by basketbalová reprezentace ztratila sílu, rozehrávač ze španělské ligy je její klíčovou oporou. Jeho sestřenice zatím v národním týmu podobné postavení nemá. V nominaci trenéra Lubora Blažka je absolutním nováčkem.

O slovo se hlásí křídelnice mladoboleslavské Slovanky Monika Satoranská. "O nominaci jsem se dozvěděla o něco dříve, než byla zveřejněna. Pořád jsem si říkala, jestli to není nějaký vtip," uvedla Satoranská.

Kdo vám sdělil, že se poprvé v kariéře ocitnete v národním týmu?
Kontaktoval mě pan Chmela, manažer Slovanky, že mluvil s panem Blažkem, trenérem reprezentace. Potom mi volal i pan Blažek, jestli bych měla zájem. Že mě chce na soustředění vyzkoušet a vidět, jak se s tím poperu.

Počkejte, ptát se mladé hráčky, jestli má zájem o reprezentaci... To by snad měla mít každá.
Samozřejmě. Já jsem nepochybovala. Asi je to obvyklý postup.

Kdo byl první, s kým jste se o novinku podělila?
Já jsem tomu stále nemohla uvěřit, takže jsem to radši nikde moc neříkala. Jen rodině a nejbližším přátelům. Až později mi začaly chodit různé gratulace.

Doma asi bylo plno radosti.
Velké nadšení. Je to všechno nové, nikdo pořádně neví, co mě čeká.

Jakou roli v národním týmu čekáte?
Beru to tak, že si to pojedu zkusit. Podívám se, jak to v reprezentaci chodí, třeba si zahraju nějaké přípravné zápasy. To bych moc ráda, byla bych nadšená. Zatím jde o širší nominaci, uvidíme, jak to dál dopadne.

Budete hodně zklamaná, pokud pak z konečné užší nominace vypadnete?
Zklamání? Teď v první řadě určitě beru jako úspěch, že jsem se poprvé do reprezentace dostala. Pokud při zužování kádru vypadnu, tak mě to asi bude mrzet, ale jako zklamání bych to brát nemohla.

Budete v národním týmu křídlo, nebo pivotka?
Psaná jsem jako křídlo, ale uvidíme. V mládežnických kategoriích jsem reprezentovala i jako pivotka. Na křídle je to více o rychlosti, v lize jsem letos hrála více tam.

Slovanka měla v lize určitě úspěšnější ročníky než ten letošní. A na svou reprezentantku stále čekala. Nevtipkovaly na to konto klubové spoluhráčky?
Bavila jsem se jen s Míšou Uhrovou, ta toho v reprezentaci stihla hodně, ještě než přišla do Slovanky. Jen mi gratulovala a řekla pár věcí, jak to chodí.

Budete vůbec v příští sezoně ve Slovance pokračovat?
No, smlouvu jsem zatím nepodepsala, ještě to řešíme.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž