Rón nabádá hráče k odvaze

  • 3
Ostrava - S novou posilou, pivotmanem Kaličaninem, nastoupí k zápasu 9. kola Mattoni NBL proti ECM Nymburk basketbalisté NH Ostrava. Kaličanin nastoupil za svůj nový tým již v zápasech Česko-Slovenského poháru v Lučenci a nyní jej čeká debut v tuzemské nejvyšší soutěži. "Kaličanin přijel bohužel až na zápasy. Vyřizování vízových záležitostí v Bělehradě nedovolilo pracovat na souhře týmu v tréninkovém procesu tak, jak bychom si představovali," posteskl si ostravský kouč František Rón.

Příprava Ostravy nebyla ideální, neboť zranění omezovala tréninkovou účast Kudely, Prášila a Buzásziho. "Nymburk je velice silné družstvo, podle mého názoru i jeden z aspirantů na finále," řekl Rón na adresu svého nejbližšího soupeře. "Naši hráči budou muset vstřebat množství informací o hráčích soupeře a důsledně plnit hlavně obranné úkoly, protože Nymburk má hráče, kteří mají vynikající střelecké dispozice."

Novou huť zatím táhne hlavně dirigent Ristanovič, který ukazuje, že je platnou posilou. Trenér Rón se však nespoléhá pouze na umění jediného hráče. "Odvahu prosadit se v útočné fázi budu chtít od všech hráčů. Hrajeme výborný basketbal a vyhráváme zápasy vždy, když máme čtyři až šest hráčů, kteří nastřílejí deset a více bodů," dodal Rón.

Nymburk během přestávky nesehrál žádné přípravné utkání, neboť trenér Benáček plnil své povinnosti u reprezentačního týmu. Hráči se tak tři týdny připravovali na domácí palubovce.

"Předpokládáme, že Mattoni NBL se s přibývajícím časem začne více vyrovnávat. Žádný zápas na hřišti soupeře proto nebude jednoduchý a s tímto vědomím také odjíždíme do Ostravy," uvádí Vratislav Šístek, tiskový mluvčí ECM Nymburk.

"Samozřejmě chceme podat dobrý výkon a zvítězit. Víme, že vyhrát můžeme výbornou obranou a doskokem pod oběma koši," znají cestu k úspěchu basketbalisté Nymburka.

Trenér Benáček se musí obejít bez dlouhodobě zraněného Freiberga, naopak s přípravou již začal Tomáš Vorlíček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž