Rodman chce hrát mexickou ligu

  • 1
Monterrey - Dennis Rodman se vrací k profesionálnímu basketbalu. Třiačtyřicetiletý bouřlivák proslavený nejen výbornými doskoky, ale také výstředními kousky, tetováním a piercingem chce hrát za tým Fuerza Regia, jeden z nejlepších celků mexické profesionální ligy. Své přání vyjádřil při slavnostním zahájení tamní soutěže.

"Vrátím se v srpnu a zahraju si s vámi, chlapci," řekl Rodman poté, co vhodil úvodní rozskok sezony.

I přes svůj věk ovšem Rodman nevylučuje ani návrat do NBA. Basketbalista, jenž se proslavil tetováním a piercingem po celém těle, ale neupřesnil, zda by hrál za Denver, který o něho před několika měsíci projevil zájem.

Rodman získal v NBA pětkrát titul šampiona. Třikrát se radoval v dresu Chicaga Bulls, další dva přidal jako hráč Detroitu. Dvakrát byl vyhlášen nejlépe bránícím hráčem ligy (1990 a 1991), sedm sezon po sobě vyhrál statistiku doskoků (1992-1998).

Těžkou hlavu si ale ze své budoucnosti nedělá. "Když mi nikdo z NBA nezavolá, možná budu hrát nějakou letní ligu a kluby pak budou litovat, že se mnou nepodepsaly smlouvu, když ještě měly šanci," prohlásil Rodman, jenž si vedle basketbalu vyzkoušel i hereckou kariéru v Hollywoodu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž