Prostějovský rozehrávač Arvidas Eitutavičius (vpravo), kterého se snaží

Prostějovský rozehrávač Arvidas Eitutavičius (vpravo), kterého se snaží zastavit děčínský rozehrávač Lavell Sanders. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Prostějovští basketbalisté vyrazili za pohárem na Ukrajinu autobusem

  • 0
Na nedělní oběd si museli nechat zajít chuť basketbalisté Prostějova. Místo u stolu seděli v autobuse a vyráželi na Ukrajinu, kde v úterý odehrají první zápas základní skupiny EuroChallenge Cupu. Jejich soupeřem bude tým BC Goverla.

Loni třetí tým ukrajinské soutěže v nové sezoně odehrál jedenáct zápasů a v sedmi zvítězil. Je zřejmé, že Orly čeká těžký soupeř.

"Jsou to silní chasníci s dobrou střelou, doplnění řadou Američanů," přiblížil protivníka trenér Prostějova Zbyněk Choleva. "V létě vyměnili celou osu týmu, takže z tohoto pohledu na tom budou oba celky stejně," dodal kouč.

Hanáci do dějiště duelu vyrazili přes Košice, kde včera trénovali a přespali a po snídani vyrazili na Ukrajinu. V úterý je čeká testování haly ve čtvrtmilionovém městě Ivano Frankivsk.

"Je dobré si vyzkoušet prostředí, kde budeme hrát. Tým získá alespoň malou prostorovou představu," poznamenal Choleva. Současně si kouč uvědomuje, že start v základní skupině třetího evropského poháru nebude pro tým snadný.

"Doma jsou Ukrajinci silní. Chtějí se ukázat před vlastním publikem. Vedení Goverly má navíc po domácím úspěchu v minulé sezoně ambice ukázat se také v Evropě. Klukům ale věřím. Chceme odehrát dobrý zápas," uvedl Choleva.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž