Petr Dokoupil, křídlo Prostějova (v bílém)

Petr Dokoupil, křídlo Prostějova (v bílém) | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Prostějovští basketbalisté se vrátili z Tater. Doma je čeká dvakrát Karlsruhe

  • 0
Náročné soustředění ve Vysokých Tatrách mají za sebou basketbalisté Prostějova. Výprava Orlů se ubytovala v hotelu Fis na Štrbském Plese, kde měla k dispozici okolní náročné terény, ale také patřičně vybavenou halu, takže hráči nemuseli pouze běhat po kopcích.

"Soustředění, kde bychom nemohli trénovat i s míčem, odmítám. To bych raději zůstal doma," řekl trenér Peter Bálint, který byl s průběhem pobytu spokojený. "Nerad chválím, ale všichni hráči ukázali, že chtějí pracovat, a to je důležité."

V průběhu léta přibylo do kádru hned osm nových hráčů, pro které bylo soustředění možností zapadnout do týmu. "Z tohoto pohledu výjezd splnil mé očekávání. Vypadá to, že hráči jsou naladěni na stejnou notu, což je v kolektivním sportu hodně důležité," všiml si kouč.

V Tatrách chybělo pouze duo Landry, Skibniewski. Oba basketbalisté se připravují s reprezentačními výběry Kanady a Polska, kde bojují o nominaci do výběrů pro kontinentální mistrovství.

"Pokud se neprosadí do závěrečné nominace, okamžitě se zapojí do přípravy v Prostějově. Žádné volno nedostanou, to měli v červnu," poznamenal Bálint.

Na konci týdne už na Orly čeká první přípravné utkání. V domácím prostředí odehrají dva zápasy s německým Karlsruhe. "Je to tým druhé německé soutěže, kde patří mezi špičku," přiblížil soupeře trenér Prostějova s tím, že prvního přípravného soupeře vede bývalý pardubický kouč Ivan Vojtko.

První utkání se hraje v neděli od 18 hodin, druhé střetnutí je na programu v úterý 1. září..


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž