Jaromír Bohačík (vlevo), prostějovský hrdina duelu na USK Praha

Jaromír Bohačík (vlevo), prostějovský hrdina duelu na USK Praha | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Prostějov dostal na USK pořádně zabrat, spasil ho mladý Bohačík

  • 0
Na vítězství nad Pardubicemi dokázali navázat basketbalisté Prostějova v souboji proti USK Praha. V neoblíbené hale na Folimance vyhráli 86:81, když o šestém úspěchu v sezoně rozhodli v poslední čtvrtině. Postaral se o něj Jaromír Bohačík, který za stavu 73:71 zařídil pěti body v řadě klíčový sedmibodový náskok.

"I přesto jsme ale měli problémy až do konce," uznal prostějovský kouč Zbyněk Choleva. "Na začátku jsme nechali rozstřílet Standu Votroubka, který pak nebyl k zastavení," dodal trenér Orlů.

Podkošový veterán a bývalý hráč (nejen) Prostějova zaznamenal v duelu 29 bodů a proměnil všech sedm trojkových pokusů, což se nejen v Mattoni NBL málokdy vidí.

Hosté byli sice po většinu času ve vedení, nikdy si ale nevypracovali dvouciferný náskok a jejich soupeř dokázal ztrátu stahovat. Proto byli Pražané neustále ve hře.

"Nemohli jsme ani na chvíli vydechnout. Museli jsme hrát na plný plyn celých čtyřicet minut. Představoval jsem si, že podáme lepší výkon," přiznal Choleva.

Nakonec ale mohl být spokojenější než jeho protějšek Kenneth Scalabroni. "Z naší strany jsme podali opravdu dobrý výkon. V koncovce nám však scházel zabijácký instinkt. Poslední minuty jsme kvůli tomu nezvládli. Prostějov ukázal své kvality. Ve chvíli, kdy to potřeboval, dokázal bodovat," řekl Scalabroni.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž