Momentka ze zápasu basketbalové Mattoni NBL Pardubice - Levice.

Momentka ze zápasu basketbalové Mattoni NBL Pardubice - Levice. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Prohrál. Přesto si basketbalový trenér Rón návrat do Ostravy užíval

  • 0
Jeho tým prohrál. Přesto basketbalový trenér František Rón označil svůj návrat do Ostravy za příjemný. Užíval si ho. "Přece jen jsem v Ostravě prožil krásné sezony," řekl Rón, který trénuje slovenského mistra, Levice. Z ostravského klubu před více než dvěma roky na Slovensko odešel. NH Ostrava v sobotním 4. kole Mattoni NBL porazila Levice 89:77.

"Vždycky se budu do Ostravy rád vracet," dodal Rón. "Mám tady hodně kámošů a určitě si najdu čas, abych s nimi zašel na Stodolní."

Bylo utkání pro vás prestižnější než ty ostatní?
Neberu takové zápasy nijak prestižně, že bych hráče více hecoval, nebo dělal něco speciálního v přípravě na zápas. Prostě to bylo příjemné.

Jak to, že Ostrava, která byla v minulé sezoně pátá v české lize, porazila slovenského mistra?
Ostrava hrála doma a tady v této hale se každému hraje hůř. K tomu mají posily z ciziny na správných, klíčových pozicích. Budou rozhodně silní, hlavně doma budou porážet další a další týmy.

Co rozhodlo o vaší porážce?
Špatně jsme vstoupili do zápasu, jako by se našim hráčům nechtělo bránit. Domácí šli lehce do vedení a už si ho hlídali.

Přesto jste se několikrát dotáhli na čtyři pět bodů.
Jenže to jsme zase v útoku nezahráli organizovaně, jak bych si představoval.

Je dobrý krok, že Levice a Inter Bratislava hrají českou nejvyšší soutěž?Konfrontace je potřebná. Pomůže nejen nám, jako Levicím, ale také českým klubům. Věřím, že fanoušci se na nás přijdou podívat, což bylo znát i na návštěvě v Ostravě (850 diváků - pozn. red.).

Co mohou slovenské celky přinést do nejvyšší české soutěže?
Určitou kvalitu, ale také nové hráče, atmosféru a jak už jsem říkal, diváky.

Zároveň hrajete i slovenskou ligu. Zvládnete to?
Máme dost široký kádr, abychom zvládli odehrát v jeden den zápasy v obou soutěžích, ale ostatní kluby nám přislíbily, že nám, pokud jde o termíny, vyjdou vstříc, abychom obě ligy zvládli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž