Štefan Ličartovský (vlevo) z Kolína se pokouší ubránit pardubického Dušana...

Štefan Ličartovský (vlevo) z Kolína se pokouší ubránit pardubického Dušana Pandulu. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté jsou v útlumu. Změní to bitva s Kolínem?

  • 0
Ve středu pardubičtí basketbalisté schytali od Opavy další pořádnou facku - Slezané jim podruhé v sezoně nastříleli stovku. Porážka 86:102 jenom potvrdila, že má pardubická Beksa, citelně oslabená o nejproduktivnějšího hráče Pandulu, v posledních týdnech k ideálnímu rozpoložení daleko. Od nešťastného semifinále poháru proti Děčínu padla už v pátém zápase z posledních šesti.

Nezbývá než věřit, že to dnes proti devátému Kolínu bude lepší. Hraje se od 18 hodin v Tipsport areně. Naposledy, protože ke zbývajícím utkáním v základní části a v play-off průběžně čtvrtá Beksa nastoupí na Dašické.

„Čeká nás zápas s hodně útočným týmem,“ míní trenér Pardubic Dušan Bohunický. „Pokud jde o soupeřovu defenzivní fázi, jeho zatažená obrana může dobře fungovat na týmy, které nejsou schopny střílet s vysokým procentem zpoza trojkového oblouku,“ pokračuje Bohunický.

Právě přes úspěšnou „trojkopalbu“ by tedy mohla vést cesta k výhře. „Druhou možností bude co nejvíce využívat rychlou přechodovou fázi a dostávat se díky tomu do jednoduchých zakončení,“ nastiňuje Bohunický.

Beksa má letos ve vzájemných kláních s Kolínem lehce navrch, jednou se radovala na jeho palubovce a jednou doma. Třetí zápas opět v Kolíně pro sebe získali Středočeši, jež táhnou rozehrávači Bryant a Ličartovský a podkošoví „habáni“ Machač s Horákem.

„V posledních dvou zápasech s Kolínem, v nichž jsme inkasovali jen 64 a 70 bodů - byť ve druhém případě to Kolínu stačilo k vítězství - jsme produkovali dobrou obranu, ale naopak jsme měli trošku problémy na útočné polovině hřiště. Nicméně v obranném snažení jsme byli úspěšní a na to bychom pochopitelně rádi navázali i tentokrát,“ říká trenér Bohunický.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž