Postup nám ještě neutekl, věří Miloš

Praha - Sparta brzy zjistila, že pod košem toho přes slovinskou obranu mnoho nezmůže. Ještě chvíli vyčkávala, jen několik sekund, aby soupeř neměl šanci založit novou akci. Pak ale vyrazila vpřed. Pavel Miloš zacílil a i přes soupeřovy ruce trefil trojku. Nadšený jásot se ale mění ve vážný výraz a sparťanské křídlo se s ostatními vrací rychle zpátky. Pavel Miloš hrál rozvážně, klidně, s dvaadvaceti body se stal nejlépe střílejícím hráčem domácího mužstva. Ani to ale nestačilo, aby Pražané neprohráli.

Před zápasem měli sparťané k dispozici jen kusé statistiky. Slovinci patří k jadranské špičce, v domácí lize se už několik let drží mezi první čtyřkou. U nás není čtvrté místo nic moc, Slovinsko je ale jedna z basketbalových velmocí...

"Přesně jsme znali jejich letošní statistiky, věděli jsme, jak si vedli v pohárech. To ale nestačí. Před zápasem jsme se dohodli, že počkáme, jak se bude utkání vyvíjet a pak se přizpůsobíme jejich stylu hry," zamýšlel se po úvodním střetnutí předkola Koračova poháru Pavel Miloš.

Alespoň nějaké základní instrukce jste snad dostali?
"Rozhodně bylo naším cílem pořádně bránit. Když se ale podíváte na výsledné skóre...No, dostali jsme sto jedenáct bodů, takže ubránit se nám je moc nepodařilo."

Sparta se ještě před zápasem musela vyrovnat s absencí druhého rozehrávače Dušana Bohunického. Ten se zranil při ranním tréninku. Jde sice prý jen o lehčí svalové zranění, ale na doporučení lékaře Bohunický nenastoupil. Trenér Ježdík nechtěl riskovat dlouhodobější zdravotní problémy slovenského rozehrávače. V utkání se Slovinci tedy Jakuba Velenského střídal mladičký Štěpán Ličartovský, pro něhož to byla první pohárová zkušenost.

Abyste postoupili, museli byste ve Slovinsku porazit Celje o více než pětadvacet bodů, je to vůbec možné?
"Není to poprvé, kdy v Poháru před druhým utkáním máme tak vysoké manko. Už v dřívějších letech jsme prohrávali s kyperským týmem skoro o třicet bodů. V odvetě jsme je pak porazili ještě vyšším rozdílem a vybojovali jsme postup. Pravda ale je, že jsme tenkrát začínali venku. Teď jsme v obrácené situaci a na palubovce soupeře se bude tak velký náskok těžko stahovat," přiznal křídelní hráč Sparty Miloš. "Postup nám ale ještě neutekl," nevzdával se Miloš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž