Plzeňský Pavel Frána bojuje o míč se dvěma soupeři z Hradce Králové

Plzeňský Pavel Frána bojuje o míč se dvěma soupeři z Hradce Králové | foto: Jaromír Pech, MF DNES

Plzeňská Lokomotiva hraje proti elitě. V Poháru se postaví silnému Prostějovu

  • 0
Těžký úkol stojí ve čtvrtek odpoledne před basketbalisty Lokomotivy Interconex Plzeň. Ve čtvrtfinálové skupině Českého poháru změří od 16 hodin v klatovské hale v Čapkově ulici síly s Prostějovem, aktuálně třetím týmem Mattoni NBL.

"Chceme zápas odehrát důstojně a nastartovat se do bojů play-off první ligy, které pro nás začínají doma už v sobotu," líčí manažer Lokomotivy Pavel Froněk.

Co to znamená důstojně? I když se říká, že ve sportu je možné všechno, o výhře Plzně asi neuvažují ani největší optimisté.

"Nebudu říkat, o kolik je přijatelné prohrát. My do zápasu jdeme s cílem pokusit se Prostějovu vyrovnat alespoň v některých fázích zápasu.
Kromě Dvířky nastoupíme v nejsilnější sestavě a je otázkou, koho nasadí soupeř. Podle mého budou šetřit síly na páteční semifinále a postaví i kluky, kteří normálně nehrají. Místy tedy bude zápas nejspíš jednoznačně v režii Prostějova, místy bychom se jim chtěli pokusit vyrovnat," uvažuje Froněk.

Tým Prostějova má však o motivaci postaráno. V historii totiž ještě tenhle pohár nezískal. V posledních pěti letech byl čtyřikrát ve finále, kde třikrát prohrál s Nymburkem a jednou nestačil na Nový Jičín. Lokomotiva se do závěrečného turnaje dostala na divokou kartu a zápas bere i jako generálku na sobotu.

Ta je pro ni velkým dnem, startuje play-off první ligy. A do Plzně na oba víkendové dny přijíždí liberečtí Kondoři. "Pohárový zápas nám může pomoci v tom, že hráči budou mít před play-off v hlavách těžšího soupeře. Je ale předčasné spekulovat.

Jestliže chceme celou vyřazovací část vyhrát a postoupit do Mattoni NBL, může nám pohárová konfrontace s jedním z jejích nejsilnějších týmů jen prospět."

Jede i autobus fanoušků V dnešním utkání nastoupí v plzeňském dresu i klatovský mladík Karel Aušprunk. "Našim divákům se naskýtá možnost vidět opravdu špičkový basketbal. Věřím, že nás pořádně vyhecují," věří manažer Plzně.

Lokomotiva si ostatně poveze své fanoušky z Plzně s sebou. "Vypravujeme autobus a ještě máme volná místa." Zájemci se ještě během dnešního dopoledne mohou hlásit na telefonní číslo 723 702 653.

Autobus vyjede od městské haly v Plzni ve 14 hodin a fandové uvidí nejen zápas plzeňské Lokomotivy s Prostějovem, ale i následující lahůdku, kdy se střetne Opava s lídrem Mattoni NBL Nymburkem.
Cena zájezdu je 150 korun pro děti a 200 korun pro dospělé, zahrnuje vstup na obě utkání a dopravu.

Zápas Plzně s Prostějovem mohou vidět i basketbaloví fanoušci, kteří se do Klatov nevypraví. V přímém přenosu ho totiž vysílá televizní kanál ČT4 Sport.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž